Cristian Dima, candidat ALDE la funcţia de primar al municipiului Galaţi: Administraţia locală trebuie să lucreze pentru susţinerea mediului de afaceri local şi nu împotriva acestuia Recomandat

Joi, 17 Septembrie 2020 00:00
Publicat în Politica
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mediul de afaceri din Galaţi a fost lovit puternic de criza economică generată de pandemia de coronavirus mai ales că nici înainte nu stătea prea bine. Vin din mediul de afaceri şi cunosc foarte bine problemele cu care se confruntă antreprenorii din Galaţi. În calitate de primar, îmi doresc să vin în sprijinul lor pentru a se putea dezvolta şi pentru a putea genera locuri de muncă şi prosperitate pentru municipiul nostru, dar şi pentru judeţ.

Îmi doresc ca Galaţiul să devină un campion al susţinerii afacerilor locale şi al creării locurilor de muncă de către afacerile antreprenorilor locali. Acesta este şi motivul pentru care am deschis deja subiectul fierbinte al combinatului siderurgic gălăţean. Aşa cum am mai spus, patronul combinatului, Sanjeev Gupta, a aruncat în politică, în competiţia electorală din Galaţi, un director din combinat. Dar să nu uităm că la preluarea combinatului de către ArcelorMittal producţia era de 4,7 milioane tone, dar au scăzut-o la 2 milioane de tone. Au preluat combinatul când avea în jur de 27.000 de angajaţi şi acum mai sunt numai 6.000-7.000 de angajaţi. Vă amintesc că au fost demolate două furnale care au ajuns la fier vechi, materie primă pentru Combinat, dar nu s-a discutat niciodată de retehnologizarea lor şi a altor uzine sau echipamente din Combinat. În momentul în care Mittal şi-a dat seama că la Combinatul din Galaţi nu se poate merge mai departe fără investiţii, i-a dat Combinatul lui Sanjeev Gupta, care este gunoierul de serviciu, care va distruge şi ce a mai rămas. Gupta a promis investiţii de 300 milioane euro, dar câtă încredere putem avea în aceste promisiuni. În 2007, Sanjeev Gupta a mai promis 200 de milioane de euro pentru a construi „un combinat metalurgic de ultima generaţie, cel mai avansat din Europa“, pe locul fostei turnătorii Turol Olteniţa şi a crea 500 de locuri de muncă. Banii nu au apărut, combinatul nu s-a construit, locuri de muncă nu s-au creat, dar Gupta a obţinut un teren de peste 30 de hectare pe malul Dunării, la un preţ de nimic. Am mai spus-o şi o repet, soarta Combinatului din Galaţi este pecetluită de acest Gupta, care va distruge, care va închide Combinatul. Indiferent cine este patronul, obligaţiile administraţiei Combinatului faţă de populaţia Galaţiului vizează asigurarea locurilor de muncă şi reducerea poluării. Iar în privinţa reducerii poluării mediului, conducerea Combinatului are foarte multe lucruri de făcut. Spre exemplu, Halda de Zgură şi Balta Mălina sunt două obiective care necesită foarte ample proiecte de ecologizare.

În calitate de candidat la funcţia de primar al municipiului Galaţi, împreună cu echipa ALDE, atât cea de consilieri județeni, cât și locali, vom face tot ce ne stă în putere ca administraţia locală să lucreze pentru susţinerea mediului de afaceri local şi nu împotriva acestuia. Pentru fiecare consiliu local, „sănătatea“ întreprinderilor locale trebuie să fie o prioritate. Galaţiul are nevoie de locuri mai multe şi mai bune de muncă, iar administraţia locală trebuie să fie atentă la investitorii de „carton“ precum Gupta care vin şi distrug atât cât a mai rămas din economia Galaţiului.

COMANDAT DE PARTIDUL ALIANŢA LIBERALILOR ŞI DEMOCRAŢILOR - ALDE CMF 21200063 EXECUTAT DE PUBLIMEDIAN SRL

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu