Cristian Dima (ALDE Galaţi): "Trebuie să facem tot posibilul ca elevii, în special cei din mediul rural, să aibă acces la învăţătură" Recomandat

Luni, 11 Mai 2020 20:15
Publicat în Politica
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele ALDE Galaţi, Cristian Dima, a anunţat pe pagina sa de facebook că în şedinţele de Consiliu Local şi Consiliu Judeţean, consilierii ALDE vor propune preşedintelui CJ Galaţi şi primarului municipiului Galaţi să aloce fonduri din bugetele locale pentru achiziţia de dispozitive electronice cu conexiune la internet în vederea facilitării învăţământului online pentru elevi din medii defavorizate.

"De 2 luni de zile copiii stau acasă, şcolile sunt închise. Ni s-a spus prin ordin de ministru că învăţământul online e obligatoriu. Însă nimeni nu spune că această decizie a ministrului PNL de la Educaţie a produs o gravă discriminare între copii! Sunt sute, mii de copii din judeţul Galaţi şi nu numai care nu au acces la un dispozitiv pentru a participa la cursurile online. De ce? Pentru că nu îşi permit. Dacă Guvernul condus de Ludovic Orban nu e capabil să le asigure aceste dispozitive, atunci e obligaţia autorităţilor locale să ia atitudine. Consilierii locali şi judeţeni ai ALDE Galaţi vor discuta cu Preşedintele CJ şi cu Primarul pentru a propune iniţierea a două proiecte de hotărâre prin care atât Consiliul Local, cât şi Consiliul Judeţean Galaţi să aloce fonduri pentru achiziţia de tablete sau laptopuri cu acces la internet pentru copiii din medii defavorizate care nu deţin un asemenea dispozitiv pentru a participa la cursurile şcolare online. Trebuie să ne unim forţele şi să facem tot posibilul ca elevii, în special cei din mediul rural, fără a-i neglija pe cei de la oraş, să aibă acces la învăţătură. Soluţii sunt. O propunere ar putea fi, pe toată durata stării de urgenţă, programul „Cornul şi Laptele" nu a funcţionat. Banii care s-au economisit de acolo pot fi utilizaţi pentru a achiziţiona aceste dispozitive. De asemenea, anul acesta probabil nu vom putea organiza evenimente culturale majore, care presupun adunări publice. Aşadar, banii din buget alocaţi pentru acest tip de spectacole sau târguri ar trebui să fie redirecţionaţi către achiziţia de dispozitive pentru copii. În condiţiile actuale, mulţi dintre copii, adică peste 40% în judeţul Galaţi, nu au posibilitatea să urmeze cursurile online pentru că familiile din care provin au posibilităţi materiale reduse şi nu îşi permit să cumpere telefoane smart, tablete sau laptopuri. Trebuie să facem ceva URGENT pentru aceşti copii! Trebuie să ne asigurăm că indiferent de posibilităţile materiale, toţi copiii din judeţul nostru au tot ce le trebuie pentru a învăţa online“, a afirmat Cristian Dima.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu