Cristian Dima (ALDE Galaţi): „USR dispreţuieşte cu tărie comunităţile locale, mai ales cele din mediul rural” Recomandat

Vineri, 22 Februarie 2019 16:05
Publicat în Politica
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele ALDE Galaţi, Cristian Dima, spune că prin programul de guvernare la care lucrează cei din USR, aceştia îşi arată dispreţul faţă de comunităţile locale. Reacţia lui Dima vine în contextul în care deputatul USR Claudiu Năsui a afirmat că în programul de guvernare al partidului banii de la PNDL ar trebui tăiaţi. Potrivit reprezentantului USR, măsurile pe care le propune partidul au impact de câteva zeci de miliarde, dar ele pot fi foarte sustenabile în condiţiile în care vor tăia din alte părţi, de exemplu de la PNDL.

„Cei din USR nu încetează să şocheze. Am citit cu surprindere declaraţiile făcute de un lider al acestui partid care prezenta câteva principii ale programului lor de guvernare. Una dintre măsurile pe care vor să le adopte cei din USR este aceea de a tăia banii de la PNDL. O astfel de măsură ar fi dezastruoasă pentru multe dintre comunităţile din mediul rural. Probabil că cei din USR nu înţeleg ce înseamnă PNDL. Ei bine, PNDL reprezintă sursa principală de finanţare pentru infrastructura locală şi are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din ţară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice (aici mă refer la domeniul sănătăţii, cel al educaţiei, apă - canal, alte utilităţi). Prin această viziune despre programul de guvernare, USR demonstrează tuturor românilor faptul că fac politică după ureche, fără a ţine cont de fapte. Prin programul pe care îl va propune, USR doreşte să stopeze acest program de investiţii, realocând sursele financiare destinate proiectelor din mediul rural spre creşterea salariilor. Această propunere este una populistă şi reprezintă dispreţul faţă de comunităţile locale al reprezentanţilor USR. În ultimii ani am văzut cu toţii faptul că salariile au crescut într-un ritm mai accelerat decât investiţiile. Din acest motiv, ALDE a susţinut ca proiectul de buget pentru anul acesta să conţină un program amplu de investiţii, în care PNDL este o componentă importantă. Ce vrea USR, adică să ia locul actualei coaliţii, cu măsuri de tipul tăierii investiţiilor simultan cu creşterea salariilor e ridicol”, a spus Cristian Dima, liderul ALDE Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu