Gabriela Firea, cerere specială pentru Eugen Teodorovici în contextul stabilirii bugetelor locale pe 2019 Recomandat

Joi, 20 Decembrie 2018 14:51
Publicat în Politica
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul general, Gabriela Firea, susţine că „celebrul miliard de euro” al Primăriei Capitalei nu este un buget mare, iar o eventuală tăiere din aceste fonduri ar pune sub semnul întrebării dezvoltarea oraşului, informează Mediafax.
„Orice tăiere din bugetul Municipalităţii pune sub semnul întrebării dezvoltarea oraşului sau subzistenţa categoriilor defavorizate. Din celebrul miliard de euro pentru care ne invidiază toată lumea, avem de plătit anul viitor 200 milioane euro subvenţie pentru energia termică, 240 milioane euro subvenţie pentru transportul public, 260 milioane euro pentru preluarea ELCEN, 125 milioane euro pentru acordarea unor stimulente sociale şi medicale care nu sunt un moft, ci o necesitate”, susţine primarul general, Gabriela Firea, prin intermediul unui comunicat de presă.
Potrivit edilului, o eventuală tăiere din bugetul Primăriei Capitalei va crea efecte asupra programului de guvernare. „E imperios necesar ca decidenţii politici de la nivelul Ministerului Finanţelor Publice şi al Guvernului să ţină cont de faptul că o eventuală diminuare a bugetului Capitalei se va răsfrânge nu doar asupra Primăriei Generale, ci şi asupra Progamului de Guvernare căruia îi sunt subscrise toate măsurile şi proiectele noastre”, mai susţine Firea.
Reacţia Gabrielei Firea vine după ce, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a precizat recent că pentru bugetul de anul viitor se ia în calcul o nouă formulă de alocare a banilor pentru bugetele locale. În 2018, PMB a avut un buget, votat de CGMB, de 1,3 miliarde de euro.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu