Gălăţenii se pot pensiona cu doi ani mai devreme datorită vendetelor din PNL Galaţi

Marți, 25 August 2020 21:36
Publicat în Politica
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Când peneliştii se bat în orgolii politice, învingători sunt gălăţenii. Un fapt extrem de rar, dar concretizat în plină campanie preelectorală. O penelistă s-a luptat pentru hunedoreni, senatorul gălăţean şi-a asumat realizările colegei de partid, iar colegul lui deputat i-a demonstrat cum se face. Aşa a rezultat un lucru bun pentru gălăţeni: dreptul de a se pensiona cu doi ani mai devreme deoarece locuiesc într-o zonă poluată. 

Dar iată filmul bătăliei politice: Eleonora Carmen Hărău este o senatoare din judeţul Hunedoare care s-a luptat mai bine de doi ani de zile pentru a modifica art.65 alin.(5) din Legea nr.263/ 2010 astfel încât locuitorii din Valea Jiului să beneficieze de reducerea vârstei de pensionare cu doi ani deoarece locuiesc într-o zonă cu poluare permanentă ca urmare a extracţiei, preparării si arderii cărbunelui. Iniţiativa senatoarei hunedorene a  trecut prin Senat, dar din noiembrie 2017 s-a blocat la Comisia de Muncă din Camera Deputaţilor. În luna august 2020, senatoarea Hărău şi-a văzut iniţiativa pentru care s-a zbătut ani de zile adoptată.

La scurt timp, senatorul gălăţean George Stângă, aflat în campanie electorală în calitate de candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Galaţi a firmat public că: ”Gălăţenii care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea provocată de platforma siderurgică, respectiv locuitorii municipiului şi cei care au domiciliul pe o rază de 8 km în jurul municipiului Galaţi pot beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani. Este propunerea legislativă pe care am făcut-o în calitate de senator şi care se află, astăzi, în sertarele parlamentarilor PSD. Din cauză că Partidul Social Democrat deţine majoritatea în Parlament, iniţiativa legislativă este ţinută în sertarele psd-iştilor care nu vor ca locuitorii Galaţiului să beneficieze de acest drept!”. Ar fi fost bine dacă nu ar fi fost decât o afirmaţie de campanie, căci pe site-ul senatului, iniţiativa legislativă care vizează Galaţiul nu există în niciun sertar. 

Adevărul că nimeni nu s-a zbătut pentru Galaţi este scos la iveală tot de un penelist gălăţean. Într-un spirit de frondă, deputatul liberal Victor Paul Dobre s-a dat peste cap în ultimele zile, a pus în mişcare toate prieteniile politice posibile şi imposibile şi, pentru a-i demonstra junelui liberal că laudele electorale au picioare scurte, a introdus un amendament la Legea 263/ 2010 prin care reduce vârsta standard de pensionare şi pentru gălăţeni, amendament care a şi fost adoptat!

”Victorie pentru gălăţeni în Camera Deputaţilor! Astăzi (n.r. - 25 august 2020) a fost adoptat proiectul de modificare a legii pensiilor, care cuprinde şi amendamentul pe care l-am iniţiat, prin care se prevede că persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în Galaţi, sau pe o rază de 8 km în jur, să se poată pensiona cu doi ani mai devreme”, se arată într-un comunicat al deputatului Victor Paul Dobre. (...) Consider, aşadar, că adoptarea acestui amendament reprezintă un gest necesar şi reparatoriu pentru gălăţeni, care au fost privaţi, până în momentul de faţă, de un drept!”, se arată într-un comunicat de presă al deputatului PNL, Victor Paul Dobre.

Monitorul de Galaţi a relatat în repetate rânduri despre ruptura majoră dintre garda veche a liberalilor gălăţeni şi noua generaţie, ruptură care începe să fie vizibilă din ce în ce mai bine având în vedere opiniile critice exprimate public de seniorii liberali la adresa deciziilor actualei conduceri a filialei gălățene partidului care îl are în frunte pe George Stângă.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu