Haosul creat de Unda Verde, discutat de aleşii locali

Luni, 01 August 2016 00:00
Publicat în Politica
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şedinţa Consiliului Local de joia trecută a fost un bun prilej pentru mai mulţi aleşi locali să se plângă de haosul care este în traficul rutier din Galaţi, de când au început să funcţioneze semafoarele “inteligente”, instalate în cadrul programului “Unda Verde”. Cel mai vehement consilier a fost Gheorghe Bugeag (ALDE), care nu a mai avut răbdare să aştepte până la finalul şedinţei de CL, când ar fi putut lua cuvântul la capitolul “intervenţii, interpelări” şi a exclamat încă de la începutul şedinţei: “Este o circulaţie sub orice critică. Faceţi odată ceva!”. În replică primarul Ionuţ Pucheanu i-a răspuns consilierului: “Da, aşa este, aveţi dreptate, acest sistem nu este nici pe departe la standardul care ni-l dorim. Ce am înţeles din explicaţiile celor care se ocupă de acest sistem este că aşa numita parte inteligentă nu este încă pornită, adică semafoarele nu sunt încă corelate între ele, mai durează până ca acestea să se autocorecteze, în funcţie de trafic”. Totuşi, Ionuţ Pucheanu a încheiat spunându-i consilierului local ALDE că, “dacă nu mă înşel, aţi fost unul din cei care au votat, în mandatul trecut proiectul unda verde”.     
“Noi când am votat unda verde am crezut că vom face ceva bun pentru oraş! Nu mi-am imaginat niciodată că din zece în zece metri vor fi semafoare, nu credeam că proiectul va împânzi oraşul de semafoare la care maşinile aşteaptă în coloană!”, a replicat Gheorghe Bugeag.  
Pe de altă parte, după şedinţa CL, edilul a revenit cu declaraţiile şi s-a declarant dezamăgit de cum funcţionează în prezent unda verde: “Ideea era ca traficul să fie cât mai fluid, mai bun decât era înainte, dar în prezent lucrurile nu merg deloc aşa cum s-au aşteptat cetăţenii şi reprezentanţii Primăriei. Sperăm ca în maxim o lună lucrurile să intre în normalitate şi investiţia Primăriei să fie utilă iar traficul să fie mai bun decât era, nu să-l îngreuneze mai mult”. Totodată, Ionuţ Pucheanu s-a referit cu dezamăgire şi la furturile de tăbliţe dar şi de aparate care s-au înregistrat în ultimele zile: “S-au furat şi acele aparate pe care se apasă pentru a se schimba culoarea la semaforul păietonilor... nu ştiu, probabil curiozitatea cetăţenilor, nu ştiu care a fost motivul. Totuşi, camerele video instalate prin oraş au surprins imagini cu vandalii, iar aceste imagini au fost transmise poliţiştilor, Primăria înaintând şi o plângere în acest sens la Secţia 1 Poliţie”.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu