În doar câteva zile, Eugen Durbacă a adus deja mii de membri în Partidul Puterii Umaniste Recomandat

Vineri, 26 Iunie 2020 15:45
Publicat în Politica
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Prima conferinţă a deputatului Eugen Durbacă în calitate de proaspăt membru al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) (PPU-SL) s-a desfăşurat vineri, 26 iunie 2020.

„Majoritatea celor care au trecut la Partidul Umanist sunt foşti membri ai Partidului Umanist, care a devenit Partidul Conservator (PC) şi care apoi s-a transformat în ALDE. Odată cu plecarea colegilor din Pro România, din 51 de zone din municipiul Galaţi, au venit alături de noi un număr de 32 de zone. Din 2.500 de membri cât avea Pro România Galaţi la momentul plecării noastre, un număr de 2.000 de membri au plecat şi s-au alăturat Partidului Puterii Umaniste. La judeţ, şi-au manifestat dorinţa un număr de 14 organizaţii totale sau parţiale urmând să discutăm şi cu ceilalţi pentru că este firesc să le facem cunsocut acest lucru şi sunt convins că şi o parte din ceilalţi vor trece la Partidul Puterii Umaniste“, a declarat Eugen Durbacă.

Conducerea şi listele cu candidaţi vor fi anunţate săptămâna viitoare

Potrivit declaraţiilor deputatului Eugen Durbacă, structura de conducere va fi formată în majoritate din membrii Partidului Umanist fost Conservator. Săptămâna viitoare va fi prezentată şi conducerea partidului, în proporţie de 70% urmând să fie completat şi restul în cel mai scurt timp, Eugen Durbacă anunţând deja că vor fi multe nume sonore, cu notorietate, care deja şi-au îndreptat paşii către noua formaţiune politică.

Totodată, Eugen Durbcă a mai spus că tot săptămâna viitoare vor fi anunţate şi listele cu candidaţi pentru Consiliul Judeţean şi Consiliul Local, însă candidaţii la fotoliul de primar şi cel de preşedinte al Consiliului Judeţean vor fi anunţaţi ceva mai târziu. De asemenea, acesta a afirmat că dacă membrii partidului vor considera că electoratul fidel acestuia ajută la obţinerea unui rezultat bun la nivelul municipiului şi judeţului, nu se va da în lături de la o eventuală candidatură.

„Partidul Puterii Umaniste va reprezenta un partid puternic pe eşichierul politic prin calitatea oamenilor şi va avea un cuvânt greu de spus la viitoarele alegeri, chiar dacă mai sunt doar 3 luni de zile până atunci. Noi dorim să obţinem 4 locuri de consilieri la municipiu şi 4 la judeţ, dar cred că la municipiu am putea avea 6 locuri având în vedere calitatea candidaţilor pe care îi avem şi ţinând cont că în acest moment organizaţia noastră municipală e bine pusă la punct şi avem acoperite toate zonele completate şi sunt completate cu oameni de valoare”, a mai spus Eugen Durbacă.

500 de tineri, echipă care s-a alăturat PPUSL

La conferinţă a fost prezentă şi preşedinta organizaţiei de Tineret, Alina Maria Strat care a declarat că la Partidul Pro România a lucrat alături de o echipă de 500 de tineri, echipă care s-a alăturat PPUSL.

La Tecuci, organizaţia Pro România a trecut în totalitate la PPUSL, cu excepţia foştilor city manager şi viceprimar care au venit din PSD la Pro România şi au rămas în continuare, susţine Eugen Durbacă.

„Dar nu e mare pierdere pentru că aşa cum arată un sondaj făcut la nivel local, în Tecuci, candidatul care este pentru Pro România are 1,1%. Pe primul loc este un candidat independent, pe locul 2 este actualul primar (PSD), pe locul trei este cineva de la PNL, pe locul 4 cineva care are un procent de 2,8%, iar de la noi va fi o persoană importantă de la Tecuci şi ca funcţie, şi ca poziţie şi ca om care suntem convinşi că va obţine rezultate foarte bune”, a declarat Eugen Durbacă. Candidatul de la Tecuci va fi prezentat tot în conferinţa de săptămâna viitoare.

La Galaţi, se pare că va fi o trecere a unui număr important de membri de la ALDE la PPUSL.

„La şedinţele care au avut loc ieri şi alatăieri (24 şi 25 iunie 2020) au venit mulţi de la ALDE şi s-au înscris în partid întrucât am înţeles că ALDE nu mai există la Galaţi sau dacă există este doar cu numele sau foarte puţin. De aceea sunt mulţi de la ALDE care s-au înscris şi sunt multe persoane cu notorietate, dar despre care nu este astăzi momentul să vorbim. De aceea vă spun că săptămâna viitoare o să fie o mare şi plăcută supriză când o să vă prezentăm conducerea şi membrii Partidului Puterii Umaniste Galaţi. Iar cel mai mare adevăr este că atât eu personal, cât şi colegii mei avem alt chef de muncă de când ne-am întors la Partidul Puterii Umaniste, pentru că ne-am întors acasă”, a ţinut să precizeze Eugen Durbacă.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu