Ionuț Pucheanu: Modernizăm parcurile Galațiului Recomandat

Joi, 17 Septembrie 2020 00:00
Publicat în Politica
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Un oraș modern și atractiv trebuie să ofere deopotrivă infrastructură solidă, dar și posibilități reale de petrecere a timpului liber. Aceste aspecte sunt în topul priorităților mele și iată, acum se concretizează. Principalele artere ale orașului, dar și interioarele de cartiere sunt în plin proces de modernizare. Vom continua aceste proiecte în paralel cu modernizarea parcurilor Galațiului, acele oaze de relaxare necesare într-un oraș mare și viu” spune Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Un prim pas în acest proiect a fost deja făcut odată cu modernizarea Parcului Mihai Eminescu, care a căpătat un aspect nou, modern și prietenos. Este doar primul pas. Urmează reabilitarea Parcului Carol (fost CFR), Parcului Cloșca, Parcului de la Turnul TV și a Parcului Libertății.

De puțină vreme au fost deja aprobați indicatorii tehnico-economici pentru atragerea fondurilor europene cu care să se facă modernizarea Parcului Carol. Proiectul prevede amenajarea spațiului verde, mobilier nou de parc, iluminat ambiental, instalații de supraveghere video, amenajarea de gradene, locuri de joacă și fitness, sistem de irigații semiautomat și hidranți de grădină. 

Un alt plan vizează Parcul de la Turnul TV. Acesta va completa zona de agrement de la Plaja Dunărea, unde lucrările de construcție sunt într-un stadiu avansat. În modernizarea acestui parc se va ține cont și de propunerile studenților de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, formulate cu prilejul concursului de idei organizat recent de Primăria municipiului Galați. Printre propunerile tinerilor arhitecți privind modernizarea acestui parc se numără platforme suspendate deasupra falezei care să formeze un punct de belvedere către Dunăre, jocuri şi oglinzi de apă, cinema în aer liber, amfiteatru cu scenă, spații senzoriale, jocuri de culori, locuri de joacă reinventate, amenajare de foișoare, pavilioane, zone de fitness, de sport, skatepark, zone dedicate animalelor de companie, zone de relaxare şi yoga.– elemente care să transforme parcul de la Turnul Tv într-o grădină urbană.

Parcul Cloșca este de asemenea în atenția municipalității, fiind o zonă emblematică a orașului, aflat în proximitatea unei intersecții intens circulate, foarte aproape de Grădina Botanică și Faleza Dunării. Și pentru acest parc se are în vedere regenerarea zonelor verzi, modernizarea aleilor și mobilier urban nou, parcul fiind parte din amplul proiect de amenajare a Văii Țiglinei.

Pe lângă reabilitarea vechilor parcuri, primarul Ionuț Pucheanu a propus amenajarea unor noi parcuri și locuri de relaxare în oraș. Astfel, a fost deja semnat contractul cu finanțare europeană pentru realizarea unui parc de aventură modern la fosta Uzina de apă nr. 1. Parcul va avea locuri de joacă moderne, spații verzi organizate între aleile carosabile, parcări, precum și piste pentru bicicliști, mobilier urban modern. Astfel, întreaga zonă va căpăta un alt aspect și va oferi gălățenilor de toate vârstele posibilități multiple de relaxare în aer liber.

Continuăm cu încredere!

Comandat de: Partidul Social Democrat – PSD – Filiala Jud. Galați  Realizat de: SC Galleria Creative Shop SRL  Publicat de: PUBLIMEDIAN SRL Codul de identificare al Mandatarului Financiar Coordonator atribuit de AEP: 21200019

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu