Liviu Dragnea, programat pentru liberare Recomandat

Marți, 22 Iunie 2021 16:17
Publicat în Politica
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fostul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, ar putea să fie eliberat din penitenciar.
Potrivit luju.ro, a fost fixata data în care se ia decizia liberării condiţionate a lui Liviu Dragnea. Tribunalul Giurgiu ar fi fixat în 15 iulie 2021 termenul pentru soluţionarea cererii de liberare condiţionată formulată de Liviu Dragnea. Astfel, în data de 15 iulie 2021, Tribunalul Giurgiu va analiza contestaţia făcută de Liviu Dragnea împotriva sentinţei judecătoarei Mădălina Mirela Ştirbu de la Judecătoria Sectorului 5, care, în 27 aprilie 2021, a respins liberarea condiţionată a fostului preşedinte al PSD, în ciuda faptului că el îndeplineşte toate condiţiile pentru a fi pus în libertate, potrivit prevederilor Penitenciarului Rahova.
Flavia Teodosiu, avocatul lui Liviu Dragnea, a declarat, luni, 14 iunie, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis strămutarea dosarului privind eliberarea condiţionată la Tribunalul Giurgiu, că există o şansă în plus pentru a fi admisă contestaţia şi pentru a fi pus în libertate fostul lider PSD, scrie Mediafax.
Teodosiu a spus, la Antena 3, că magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au evaluat corect şi legal cererea depusă pentru strămutarea dosarului.
„Cel puţin judecătorii care l-au judecat şi în trecut (...) n-ar fi trebuit să judece, aceştia fiind incompatibili (...). Instanţa a considerat că, într-adevăr, i s-a făcut o nedreptate domnului Dragnea, din acest punct de vedere, şi a decis admiterea cererii noastre de strămutare a cauzei la un alt tribunal”, a spus Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea.
Dosarul va fi judecat la Tribunalul Giurgiu, după ce, prin admiterea cererii de strămutare, decizia Tribunalului Bucureşti a fost, practic, desfiinţată.
„Începând din acest moment, este desfiinţată hotărârea pronunţată de Tribunalul Bucureşti. În vigoare rămâne respingerea care a avut loc la Judecătoria Sectorului 5 a cererii de eliberare condiţionată, dar înseamnă că avem o nouă şansă în judecarea acestei contestaţii, cu speranţa admiterii contestaţiei şi punerii de îndată în libertate a domnului Dragnea”, a mai spus Teodosiu.
Curtea de Apel Bucureşti a admis luni cererea de strămutare formulată de fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, în dosarul privind eliberarea condiţionată. Astfel, potrivit deciziei, procesul a fost mutat la Tribunalul Giurgiu.
Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. După împlinirea fracţiei de pedeapsă, Dragnea a încercat în repetate rânduri să obţină eliberarea condiţionată. (sursa dcnews.ro)

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu