Luptele politice, plătite din banii gălăţenilor

Marți, 31 Mai 2016 00:00
Publicat în Politica
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În ediţiile anterioare prezentam consecinţa absenteismului consilierilor locali la şedinţa ordinară a lunii mai - o serie de proiecte nu au fost adoptate din lipsă de cvorum, ceea ce se va traduce în costuri mai mari pentru bugetul municipalităţii, dacă situaţia se va repeta şi la şedinţa de îndată (convocată în ultima zi a lunii). Printre proiectele propuse figurează şi unele la care e nevoie de o prelungire a termenului de finalizare (proiectul de semaforizare inteligentă „undă verde” şi reabilitarea unei clădiri de patrimoniu din str. Ştiinţei nr. 26, pentru ca a fost cerută o prelungire de o lună, acceptată de BERD), sistemul de ticketing, bursele pentru elevi, finanţările pentru sportivi, pentru cultură, precum şi sănătate (1 milion pentru spitalul de copii Sf. Ioan). Şi plaja Dunărea, pentru care există cerere din partea unui investitor care ar crea un Aqua Park, a fost formulat în toamnă un caiet de sarcini, dar investiţia nu a avut loc, tot din cauza opoziţiei Consiliului Local.
Edilul reclamă faptul că lupta politică nu ar trebui să se afle în administraţie, iar consilierii nu au reuşit în acest mandat să se adapteze la ideea că lipseşte trocul de voturi de genul  „eu vreau proiectul ăla, şi la schimb îţi votez proiectele tale”. Marius Stan a comentat: „Luptele acestea aduc un consum de energie epuizată în gol. (...) Mi se pare complet lipsit de demnitate dacă ridică mâna la vot doar pentru că au primit sarcină de la partid. (...) Nu le pasă nici de copii, nici de sănătate. Nu ştiu de ce le pasă oamenilor acestora!”.
Primarul va face publică lista consilierilor locali care nu se vor prezenta la şedinţa de îndată pentru a vota proiectele CL, astfel încât gălăţenii să ştie cine le cere voturile (figurând în continuare pe listele partidelor) dar nu îi reprezintă cu adevărat pe gălăţeni. Vom reveni cu detalii.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu