Marius Stan răspunde acuzaţiilor venite din partea PSD-ului

Joi, 17 Martie 2016 00:00
Publicat în Politica
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Edilul Marius Stan este stupefiat de acuzaţiile făcute de viceprimarul PSD, Florin Popa, referitoare la cheltuirea banului public, reamintindu-i că el, Popa, este şeful Comisiei de Buget Finanţe a Consiliului Municipal Galaţi, aşa că are un control major privind cheltuirea banilor municipalităţii. Edilul mai atrage atenţia că, în conformitate cu legislaţia în vigoare managerii instituţiilor publice din subordinea municipalităţii au obligaţia ca în termen de 90 de zile de la instalarea în funcţie să prezinte un program de management privind viziunea pe care o au legat de conducerea instituţiei. “Au obligativitatea să vină în 90 de zile cu un plan de management. Am făcut sesizări! Nici până acum nu au prezentat, la anumite societăţi (planul de management n.r.)” a declarat Marius Stan. Mai mult, la numirea managerilor, deciziile au aparţinut exclusiv PSD, care nu s-a mai sinchisit nici măcar să simuleze vreun examen pentru ocuparea posturilor, ci au numit membrii de partid doriţi. “Meritocraţia a dispărut complet. Acest comitet de trei selectează. Acum nici nu se mai dau examene” a mai adăugat primarul.
Marius Stan a ţinut să clarifice şi acuzaţia privind cheltuirea unui milion de dolari pentru Revelionul din 2014. Edilul a precizat că s-au cheltuit doar 129 de mii de euro, fără TVA, deoarece prestaţia lui Michael Bolton a fost suportată de Mall.
Edilul a mai atins subiectul maşinii de serviciu, al câinilor, dar şi al lucrărilor prost efectuate la Inelul de Rocadă, avertizând social democraţii cu procese în instanţă pentru calomnie. Marius Stan a declarat: “Îmi rezerv dreptul de a-i acţiona în instanţă, pentru calomnie. (Florin Popa n.r.) a început să iasă acum! După 12 ani în care nu a ieşit deloc. A stat 12 ani la cutie! A fost viceprimar, city manager... (...) El circulă cu dricul ăla negru, cu duba, probabil ca să se obişnuiască cu ea! Dricul ăla consumă cât toate cele 7 maşini din parcarea Primăriei la un loc! (...) Întrebaţi-l cum au realizat canalizarea de la Inelul de Rocadă. Era de pe vremea lui Traian. Lucrarea în valoare de 600.000 de euro avea plan de lucrări. Să le fie ruşine! Să tacă sau să meargă pe burtă! (...) Iar la Ecosal, cu câinii, au toate condiţiile legale, să rezolve problema. Au împuternicitul primarului, dl. Capetis”.
În plus, edilul leagă şi numele contracandidatului său, Nicuşor Ciumacenco, de Florin Popa, reamintind că, datorită înrăutăţirii stării de sănătate a predecesorului său, Dumitru Nicolae, oraşul a fost condus în mandatul anterior de către Florin Popa, din poziţia de city manager, şi de către Nicuşor Ciumacenco, din poziţia de viceprimar.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu