PACT pentru Galaţi îşi roteşte membrii doar pe una dintre funcţiile de consilier local Recomandat

 
Luni, 20 Iunie 2022 16:31
Publicat în Politica
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

PACT pentru Galaţi a obţinut 2 locuri în Consiliul Local în 2020, propunând o listă cu persoane care nu au mai ocupat funcţii publice şi şi-a propus o politică de rotire a mai multor membri care să promoveze proiecte de hotărâre de Consiliu Local în funcţie de expertiza şi aria lor de activitate, se arată într-un comunicat al organizaţiei. 

Astfel, luni, 20 iunie 2022, Sorin Frăsina, şi-a depus demisia, iar în locul său va veni preşedintele PACT pentru Galaţi, Gregor Teodorescu, după ce unii membri aflaţi pe listă au renunţat. 

”Azi, 20 iunie 2022, domnul Sorin Frăsina, consilier local PACT pentru Galaţi, a depus la Registratura Municipiului Galaţi, demisia din funcţia de consilier local, în baza politicii de rotire stabilită iniţial. Locul său va fi preluat, urmare demisiei acestuia şi renunţării la mandat a colegilor noştri de pe locurile următoare din lista de nominalizări PACT pentru Galaţi, de către Preşedintele PACT pentru Galaţi, domnul Gregor Teodorescu”, se arată în comunicatul formaţiunii politice.

Demn de remarcat este faptul că rotirea membrilor pe funcţiile de consilieri locali se realizează numai pe una din funcţii. Cel de-al doilea loc de consiler local este ocupat de Doru Căstăian din 2020. 

În acelaşi comunicat de presă, formaţiunea politică informează că din cauza faptului că niciunul dintre cele 29 de proiecte de hotărâre de Consiliu Local depuse de aceasta nu a fost introdus pe ordinea de zi a Consiliului Local Galaţi, pe 15 iunie 2022, au depus la Tribunalul Galaţi şase dosare de chemare în judecată şi au în pregătire alte cinci plângeri care vor fi depuse în perioada imediat următoare.

Astfel, formaţiunea a demarat procese în instanţă pe bandă rulantă împotriva primarului municipiului Galaţi, secretarului Consiliului Local Galaţi şi chiar a uneia dintre comisiile consiliului local.

De asemenea, PACT pentru Galaţi anunţă că în afara celor 29 de proiecte de hotărâre de Consiliu Local, au în pregătire încă peste 100 de proiecte de hotărâre.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu