Premierul desemnat Nicolae Ciucă îşi depune mandatul

Luni, 01 Noiembrie 2021 22:16
Publicat în Politica
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Biroul Executiv (BEx) al Partidului Naţional Liberal a decis, luni seara, ca Nicolae Ciucă să-şi depună mandatul de premier desemnat şi flexibilizarea mandatului de negociere. 

"BEx i-a propus domnului Nicolae Ciucă, premier desemnat, să depună mandatul de premier desemnat. Este o decizie a BEx. A doua decizie este de a propune BPN - mâine va fi un BPN în format fizic - de a flexibiliza mandatul", a spus Cîţu, la sediul central al PNL, după şedinţa BEx care a avut loc în format de videoconferinţă, informează Agerpres. 

PNL a renunţat la varianta de guvern minoritar şi a decis flexibilizarea negocierilor. Liberalii se îndreaptă către varianta formării unei majorităţi cu PSD. Surse din PNL au declarat pentru G4Media.ro că foarte propabil următoarea nominalizare pentru funcţia de premier va fi tot Nicolae Ciucă, iar depunerea mandatului este un gest pur formal, prin care încearcă să câştige timp pentru negocieri.

”Am pornit în toate demersurile de la realitate. Realitatea matematică e cea pe care o cunoaştem cu toţii. Am sperat să reuşesc să cristalizez o soluţie politică. Au fost două decizii azi ale celor două partide politice care au anunţat că nu vor vota guvernul minoritar, fapt pe care l-am discutat în BEX. Acesta a decis retragerea mandatului. Am să depun mandatul. Fac din nou apel la responsabilitate şi maturitate, astfel încă să se găsească o formulă. Este o decizie pe care nu o ia PNL, urmează negocierile la nivelul preşedintelui României. Dumnealui va lua decizia nominalizării. Realitatea e cea care a determinat ca în această seară să se convoace BEX şi să de decidă depunerea mandatului. Flexibilizarea mandatului însemna un alt mandat. La nivelul BEX sa luat decizia ca eu să îmi depun mandatul şi să se treacă la flexibilizarea negocierilor pentru cel care va fi desemnat premier”, a declarat Nicolae Ciucă.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu