PRO România alături de ALDE, în familia Democraţilor europeni Recomandat

Marți, 11 Iunie 2019 16:54
Publicat în Politica
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

PRO România a devenit, de astăzi (n.r. - 11 iunie 2016), membru cu drepturi depline al Partidului Democrat European, după ce a avut statut de observator, se anunţă printr-un comunicat de presă al partidului condus de Victor Ponta. Schimbarea statutului s-a produs în urma votului din cadrul Partidului Democrat European.

Partidul Democrat European (EDP), înfiinţat în decembrie 2004, la Bruxelles, este o formaţiune politică ce are o doctrină de centru şi este în favoarea integrării europene. EDP a fost fondat ca reacţie la influenţa crescândă a partidelor eurosceptice în cadrul instituţiilor europene şi a atras partidele pro-europene din grupul Partidului Popular European (PPE), pentru a forma un nou bloc multinaţional de centru.

Conform definiţiei date chiar de unul dintre fondatorii formaţiunii politice europene, François Bayrou, EDP este un partid pentru oamenii care nu sunt nici conservatori, nici socialişti. De la începutul celui de-al şaselea Parlament European, din 2004-2009, EDP a constituit un grup parlamentar comun cu Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE), numit Grupul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa. Deşi deputaţii ALDE şi EDP continuă să stea împreună, în acelaşi grup parlamentar, cele două partide politice europene rămân entităţi separate.

Conform statutului, Partidul Democrat European se defineşte ca o mişcare politică transnaţională, care intenţionează să construiască o democraţie europeană fixată în valorile comune ale libertăţii, solidarităţii şi educaţiei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu