Problema este că școala nu este corelată cu nevoile angajatorilor Recomandat

Miercuri, 16 Septembrie 2020 00:00
Publicat în Politica
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

La nivel mondial, toate țările dezvoltate au fost conștiente de legătura critică dintre calitatea educației și capacitatea de a dezvolta o economie robustă și performantă în competiția globală, bazată pe cunoaștere și pe tehnologia informațiilor.

Din acest motiv, țările care se bucură de cel mai mare succes astăzi și sunt cele care investesc semnificativ și inteligent atât în educația națională, cât și în dezvoltarea continuă a cercetării.

Bogdan Dumitrescu, candidat la Consiliul Județean Galați din partea USR-PLUS, susține că “în județul Galați încă mai avem 24 de grădiniţe şi şcoli care au început noul an școlar cu toalete în fundul curţii. Acum, acești primari PSD candidează din nou și promit rezolvarea tuturor problemelor, deși ei nu au fost în stare să construiască o banală toaletă.

Avem în Galați un sistem educațional care pierde elevi pe parcurs, produce mai puțini absolvenți, mai slab pregătiți și mai inadecvați față de nevoile reale ale societății și un sistem de cercetare subfinanțat ale cărui resurse puține sunt risipite fără o strategie coerentă, menținând în viață un sistem îmbătrânit în care meritul și competența nu sunt criterii importante.”

Este mai mult decât evident faptul că învățământul gălățean are nevoie de o abordare mult mai modernă. Bogdan Dumitrescu despre planurile Alianței USR-PLUS: ”Alianța USR PLUS a realizat un portal (ȘcoliPregătite.ro) dedicat tuturor celor implicați în procesul educațional public ce conține cele mai relevante informații și documente despre cum se va desfășura învățarea în timpul pandemiei de COVID-19. Vom susține o educație ce răspunde nevoilor și intereselor generațiilor actuale și viitoare, accesibilă și echitabilă pentru toți copiii și tinerii din România, indiferent de mediul social din care provin.“

Din păcate, un sistem educațional neadaptat cerințelor angajatorilor conduce cel mai adesea la depopulări în masă.

Mihai Popa, candidat la Consiliul Județean Galați din partea USR-PLUS, despre situația județului: “Suntem un județ bogat, dar care a fost administrat în folosul unui grup foarte mic de persoane. Condamn modul în care județul a fost furat și ținut în subdezvoltare.

Deplâng faptul că, din această cauză, mulți tineri au plecat în alte locuri din țară sau străinătate. Astăzi, satele noastre sunt îmbătrânite, fără infrastructură și neatractive pentru investitori. De aceea, militez energic împotriva abuzurilor administrației locale dominată, până acum, de baronii PSD. Aleșii trebuie să fie în slujba cetățenilor și nu stăpânii comunităților baronizate.

Prin intermediul Alianței USR PLUS, dăm locuitorilor județului garanția că vom administra în interesul lor. Le vom apăra drepturile și vom putea reda tinerilor posibilitatea să muncească și să trăiască aici, demn și decent. Vom dezvolta localitățile folosind cât mai bine fondurile europene.”

Pe 27 Septembrie, respectă-ți viitorul!

Alege Bogdan Rodeanu! Alege USR-PLUS!

Acest material a fost comandat de partidul Uniunea Salvaţi România filiala Galaţi ( parte a Alianţei USRPLUS ) şi realizat de operatorul economic SC Smart PR SRL. Cod mandatar financiar: 21200251

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu