×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 295

Ridicarea imunităţii parlamentare a lui Victor Paul Dobre, tranşată în luna septembrie

 
Vineri, 17 August 2012 03:00
Publicat în Politica
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Parlamentarii vor decide peste o lună dacă dau un răspuns favorabil solicitării Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în cazul fostului ministru delegat al Administraţiei, liberalul Victor Paul Dobre. Potrivit deputatului conservator Bogdan Liviu Ciucă, care deţine şi funcţia de vicepreşedinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, dosarul procurorilor a ajuns pe masa deputaţilor jurişti, iar aceştia trebuie să întocmească un raport în acest caz, pe care să-l introducă, mai apoi, pe ordinea de zi a Parlamentului.
„Astăzi (n.r. - joi) am fost anunţaţi că dosarul se află la Comisie şi, probabil că după deschiderea sesiunii parlamentare, urmează să ne întâlnim şi să luăm o decizie în acest sens. Biroul Permanent al Camerei va stabili programul de lucru pentru comisii, dar şi pentru plen, iar în prima sau a doua şedinţă se va decide. S-a pus la dispoziţia membrilor Comisiei Juridice, sub cheie, dosarul şi noi îl vom analiza. Înainte de toate sunt jurist şi nu mă pot pronunţa, deocamdată, în acest caz, până nu studiez documentul”, ne-a declarat Bogdan Ciucă.
Deşi în mediul politic gălăţean circulă informaţii potrivit cărora parlamentarii USL vor vota împotriva ridicării imunităţii deputatului Victor Paul Dobre, conservatorul a infirmat acest scenariu: „Nu am cunoştinţă de aşa ceva. Nu am asistat la nicio astfel de discuţie în cadrul USL”. 
Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a cerut Camerei Deputaţilor avizul pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru delegat al Administraţiei, deputatul Victor Paul Dobre, care alături de secretarul de stat Ioan Căbulea au înaintat Curţii Constituţionale o adresă prin care precizau că MAI nu-şi poate asuma numărul de alegători.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu