Şoc pe scena politică gălăţeană: Ştefan Baltă, fostul lider PNL, alături de Cătălin Cristache (PMP) Recomandat

Joi, 27 Decembrie 2018 10:53
Publicat în Politica
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Mişcări de trupe semnificative în prag de Crăciun pe scena politică gălăţeană. Într-o fotografie postată pe un site de socializare de preşedintele PMP, deputatul Cătălin Cristache, pe 24 decembrie 2018, poate fi văzut profesorul Ştefan Baltă. Prorector al Universităţii „Dunărea de Jos”, Baltă a deţinut până de curând frâiele organizaţiei municipale a PNL Galaţi, fiind îndepărtat brutal din funcţie de senatorul George Stângă, în urma unei şedinţe cu cântec. Interesant este faptul că, imediat după acest moment, consilierii locali liberali, cu o excepţie, au votat toate proiectele propuse de primarul Ionuţ Pucheanu în cadrul şedinţei din decembrie.

Interesant este faptul că mişcarea vine la scurt timp după ce deputatul Cătălin Cristache s-a înscris în competiţia internă din PMP pentru desemnarea candidatului partidului pentru primăria Galaţi. Acesta şi-a anunţat intenţia de a construi un proiect politic mai larg în speranţa debarcării PSD de la Putere după 30 de ani în care a condus judeţul şi oraşul Galaţi. Să fie oare participarea lui Baltă la petrecerea de sfârşit de an a PMP începutul proiectului comun al Opoziţiei unite în perspectiva alegerilor din 2020? Doar timpul va spune în ce măsură liberalii vor dori să fie parte a proiectului politic alternativă la PSD sau vor rămâne în zona înţelegerilor mărunte, făcute pe sub masă, cu baronii de stânga.

„Înainte de Crăciun, alături de colegii de la PMP Galaţi, am închinat un pahar de şampanie. Cea mai tare echipă, cei mai dedicaţi oameni, cei mai buni profesionişti. Adevărata Opoziţie în Galaţi”, se arată în mesajul de pe Facebook al lui Cătălin Cristache care însoţeşte poza în care apare şi liberalul Ştefan Baltă.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu