Traian Băsescu: Uniunea Europeană, pentru mine, nu are secrete Recomandat

Luni, 01 Aprilie 2019 14:08
Publicat în Politica
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Traian Băsescu a explicat de ce a decis să candideze pentru alegerile europarlamentare, precizând că Uniunea Europeană (UE) nu mai are secrete pentru el. Fostul preşedinte a precizat că PMP se va bate pentru patru mandate de eurodeputat, adăugând că "optimismul său proverbial funcţionează şi în cazul acesta", informează Mediafax. "În primul rând, corectăm, nu am revenit în politică, pentru că nu am plecat. Sunt senator. UE, pentru mine, nu are secrete, iar ca europarlamentar, portofoliul de cunoştinţe despre UE şi portofoliul oamenilor pe care îi cunosc la Bruxelles îmi vor permite să fac lucruri importante pentru ţară. Eu zic că o să ne batem la un patru locuri. Optimismul meu proverbial funcţionează şi în cazul acesta. Vă daţi seama dacă spunea două sau trei, dezamăgeam lista principală, deci mergem pe patru”, a declarat Traian Băsescu.

"Aveam partidul de acasă. Nu numai pe Maria, că am şi două fiice, care mi-au spus: «Tată, nu ne ajunge cât ne-au terfelit atâţia ani, cu campanii?». Am spus că: «Asta e!» şi deocamdată trebuie să mă uit şi la partid. (...) Pe de altă parte, la partid au fost discuţii foarte serioase, iar în ceea ce mă priveşte şi chiar cred că experienţa aceasta acumulată nu o pot folosi în Senatul României, că nu ai cum să discuţi cu majoritatea PSD-ALDE, că ei merg ca tăvălugul”, a completat fostul preşedinte.

Traian Băsescu este pe prima poziţia a PMP la alegerile europarlamentare. Pe al doilea loc se află preşedintele partidului, Eugen Tomac. Pe celelalte locuri sunt: Ioana Constantin, Marius Paşcan, Simona Vlădică, Robert Turcescu, Teodora Desagă, Petru Movilă, Cătălina Bozianu şi Cătălin Bulf. Lista candidaţilor PMP depusă la BEC este formată dintr-un număr total de 43 de candidaţi. Alegerile europarlamentare au loc pe 26 mai.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu