Viorica Dăncilă revine: a fost angajată consilieră a guvernatorului BNR, Mugur Isărescu Recomandat

Marți, 18 Mai 2021 12:37
Publicat în Politica
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Viorica Dăncilă, fost premier al României în guvernul PSD-ALDE şi fostă candidată la prezidenţiale a PSD în 2019, a fost numită consilier de strategie al guvernului BNR, Mugur Isărescu, a confirmat pentru G4Media.ro biroul de presă al BNR.
Dăncilă a fost angajată în 15 mai, iar salariul său net va fi de circa 10.000 de lei lunar, potrivit informaţiilor G4Media.ro.
Pentru a se angaja în corpul consilierilor, din care mai fac parte circa 20 de persoane, Dăncilă a depus un dosar şi a susţinut un interviu.
Viorica Dăniclă este absolventa Facultăţii Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi de la Institutul de Petrol şi Gaze. Ulterior, a terminat şi un master în Spaţiul Public European la SNSPA.
De remarcat că Viorica Dăncilă l-a susţinut pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la şefia BNR în 2019, în ciuda faptului că Liviu Dragnea voia instalarea unei alte conduceri la banca centrală. De asemenea, în scandalul repatrierii rezervei de aur a BNR, Dăncilă a semnat un punct de vedere al guvernului în care arăta că orice modificare a statului BNR - ceea ce era cazul cu legea promovată de Liviu Dragnea - trebuie avizată de Banca Centrală Europeană.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu