Cannes 2019: Organizatorii au stabilit data

Miercuri, 11 Iulie 2018 00:00
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 14 - 25 mai 2019, au anunţat organizatorii manifestării pe contul oficial de Twitter, informează Mediafax.
Programul evenimentului a fost modificat anul acesta, debutând într-o zi de marţi şi încheindu-se într-o sâmbătă, şi acesta va fi menţinut şi în 2019.
O altă măsură luată anul acesta de Thierry Fremaux, directorul prestigiosului eveniment, a fost aceea că filmele din competiţie nu au mai fost proiectate pentru public şi presă înainte de premiera mondială de gală oficială. În schimb, pentru premierele programate la ora 19:00, criticii şi presa au putut viziona titlurile din competiţie în acelaşi timp cu publicul de la gale, la un cinematograf vecin.
Organizatorii Festivalului de la Cannes s-au plâns în ultimii ani că evenimentul şi-a pierdut din alura prestigioasă pentru că multe dintre cronicile de film erau publicate înainte de premierele de gală.
Totodată, organizatorii Festivalului de la Cannes au interzis selfie-urile pe covorul roşu.
Lungmetrajul japonez "Manbiki kazoku/Une affaire de famille" ("Shoplifters"), de Hirokazu Kore-eda, a fost recompensat cu trofeul Palme d'Or la ediţia de anul acesta a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes 2018.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu