Numărul urşilor panda uriaş crescuţi în captivitate a ajuns la 520 de exemplare

 
Joi, 09 Noiembrie 2017 00:00
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Populaţia de urşi din specia panda uriaş care sunt crescuţi în captivitate a ajuns la 520 de exemplare pe plan mondial, au anunţat reprezentanţii Comitetul Chinez de Tehnologie a Reproducerii Urşilor Panda Uriaş, marţi, cu ocazia conferinţei anuale a acestei organizaţii, informează Xinhua.
Până la începutul lunii octombrie, 63 de pui de panda uriaş s-au născut în captivitate în acest an în China, Franţa, Statele Unite, Japonia, Spania, Belgia şi Austria, dintre care 58 au supravieţuit, iar numărul total de exemplare a ajuns la 520 pe plan mondial.
Alături de cercetătorii chinezi, alţi 69 de experţi din 13 ţări au participat la o rundă de discuţii în cadrul conferinţei, în care au abordat subiecte diverse, precum măsurile de conservare, reproducere şi reintroducere a urşilor panda uriaş în sălbăticie.
"China a obţinut rezultate pozitive în cadrul programului de acomodare în sălbăticie a urşilor panda aflaţi în captivitate şi în reîntinerirea subpopulaţiilor native", a declarat Xie Zhong, vicepreşedinte al Asociaţiei Grădinilor Zoologice din China.
El a mai spus că prin înfiinţarea parcurilor naţionale dedicate acestei specii, eliberarea mai multor exemplare în sălbăticie şi prin studii ştiinţifice suplimentare, diverse subpopulaţii de panda uriaş vor fi în cele din urmă salvate de la dispariţie.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu