S-a lansat berea cu apă din calota glaciară

 
Luni, 06 Noiembrie 2017 00:00
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un producător britanic de bere a lansat un nou sortiment fabricat din apă provenită din calota glaciară şi denumit ''Make Earth Great Again'' pentru a trage un semnal de alarmă asupra fenomenului negării încălzirii globale, informează Reuters.
Sumele încasate din vânzarea berii vor fi donate către ''10:10'', o organizaţie care sprijină proiectele din domeniul schimbărilor climatice.
BrewDog, firma producătoare, spune că a fost inspirată de retragerea Statelor Unite din Acordul de la Paris privind schimbările climatice, o convenţie semnată de aproximativ 200 de ţări, în 2015, pentru a limita efectele încălzirii globale în special prin reducerea emisiilor de dioxid de carbon şi a altor emisii rezultate din arderea combustibililor fosili.
'''Make Earth Great Again este o reacţie la dezinteresul sporit al unor lideri mondiali importanţi faţă de cea mai mare problemă cu care se confruntă planeta şi civilizaţia noastră'', a spus James Watt, cofondatorul Brewdog, într-o declaraţie. ''Berea este un limbaj universal'', a completat acesta.
Producătorul scoţian a precizat că berea este fabricată cu apă provenită din topirea calotei glaciare şi din fructe asemănătoare murelor, care cresc în zona arctică.
Eticheta noului sortiment înfăţişează un robot dintr-un desen animat, care seamănă cu preşedintele american Donald Trump, în timp ce se luptă cu un urs polar.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu