Șir de incendii, în 48 de ore, în județul Galați Recomandat

Joi, 30 Iulie 2020 16:06
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ultimele două zile au fost la propriu de foc pentru pompierii gălăţeni care au intervenit la mai multe incendii de vegetație uscată care au distrus o suprafaţă totală de 25 hectare. În majoritatea cazurilor au fost incendii pornite din neglijenţă sau secetă care au aprins vegetația uscată şi s-a extins şi la păduri.

„Un echipaj al Gărzii de Intervenţie Iveşti a intervenit pe o stradă unde vegetaţia uscată care ardea ameninţa să cuprindă o gopodărie. După o oră, incendiul a fost stins de pompierii militari şi o maşină a SVSU Iveşti, înainte să afecteze locuinţa. Au ars 3.000 mp de mărăciniş şi vegetaţie uscată, cauza fiind folosirea focului deschis în spaţii deschise. Un alt incendiu, având o cauză asemănătoare, a avut loc miercuri la Cavadineşti, unde echipajele de pompieri ale Gărzii de Intervenţie Bereşti s-au luptat timp de 3 ore pentru a stăpâni flăcările. Au ars în totalitate 10 hectare de mirişte şi grâu, dar şi 10 ha de vegetaţie uscată de pe un teren viran. După ce au lichidat incendiul din Cavadineşti, cele două autspeciale ale Gărzii Bereşti au fost solicitate să intervină în localitatea Balinteşti, unde focul se întindea cu repeziciune la o pădure de salcâmi. Pompierii au intervenit pentru a stinge incendiul care reuşise să distrugă numeroşi stupi de albine aflaţi în zonă. După 3 ore de intervenţie, bilanţul însuma 4 hectare de vegetaţie uscată şi pădurea de salcâmi afectată pe aceaşi suprafaţă. Cauza incendiului a fost declarată ca fiind folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul“, a precizat Dan Cristian Ionaşcu, ISU Galaţi.

După câteva ore, pompierii au fost chemați să intervină la un alt incendiu de vegetaţie uscată la Bereşti-Meria. Incendiul afecta o plantaţie de salcâmi de pe raza Ocolului Silvic Griviţa. S-au deplasat 2 autospeciale de stingere din cadrul Gărzii de Intervenţie Bereşti, care au lichidat incendiul de vegetaţie uscată înainte să fie distrusă toată plantaţia. Au ars 1,5 ha de mărăciniş şi salcâmi, iar cauza probabilă a fost stabilită ca fiind folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. Mai apoi, la Ivesti, a luat foc o fabrică de confecții. S-a întâmplat chiar în această dimineaţă. Două autospeciale de stingere din cadrul Gărzii de Intervenţie Iveşti au intervenit, iar când au ajuns la locul intervenţiei, incendiul se manifesta cu violenţă la interiorul unei fabrici de confecţii, pe linia de croitorie şi la acoperişul clădirii din strada Eliade Rădulescu. Pompierii militari au lichidat incendiul, salvând de la incendiu hala de producţie şi clădirea de birouri din imediata vecinătate. Au fost distruse bunuri în valoare de 300.000 lei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu