30.000 de ţigări de contrabandă ascunse în echipamentul de sonorizare al unui autocar Recomandat

Joi, 01 Octombrie 2020 12:59
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi, pe timpul unei misiuni specifice, au descoperit 30.000 de ţigarete de contrabandă ascunse în plafonul unui autocar şi în echipamentul de sonorizare al acestuia. Ţigaretele, în valoare totală de 18.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

„În data de 30 septembrie 2020, în jurul orei 21.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi - I.T.P.F. Iaşi, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe D.E. 87, un autocar  înmatriculat în România, ce se deplasa pe ruta Chişinău (Republica Moldova) - Plzen (Republica Cehă) şi în care se aflau 28 de pasageri şi doi şoferi. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia, poliţiştii de frontieră au descoperit  ascunse în plafon, echipamentul de sonorizare şi cutia mecanismului de acţionare a ştergătoarelor de parbriz, 30.000 de ţigarete (1.500 de pachete). Cei doi şoferi, cu dublă cetăţenie română şi Republica Moldova, au declarat că au achiziţionat pachetele de ţigări şi intenţionau să le comercializeze în oraşul Plzen, cu scopul obţinerii de venituri suplimentare. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării în vederea continuării cercetărilor a ţigaretelor, în valoare totală de 18.000 de lei“, se arată într-un comunicat al I.T.P.F. Iaşi.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la finalizare fiind luate măsurile legale care se impun.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu