4.500 kg de articole pirotehnice îngropate în beton, descoperite la Brăila (FOTO/VIDEO) Recomandat

Vineri, 27 Septembrie 2019 14:19
Publicat în Regional

Peste 182.000 de petarde, 5.000 de baterii şi tuburi de artificii şi 1.000 de candele romane, fără documente legale, au fost indisponibilizate de poliţiştii din Brăila, în urma a două percheziţii domiciliare efectuate ieri, în municipiul Brăila.

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au descoperit, în mai multe magazii, aproape 4.500 kg. de materiale pirotehnice din clasele 2, 3, F2, F3 ,F4 şi P1. Astfel de articole pirotehnice sunt destinate a fi deţinute sau folosite exclusiv de către pirotehnicieni, în conformitate cu prevederile Legii nr.126/1995, privind regimul materiilor explozive.

În urma controlului, a reieşit faptul că acestea îi aparţin unui brăilean care nu era autorizat în acest sens. Bărbatul le-ar fi transportat şi depozitat în magazii sau le-ar fi îngropat într-un spaţiu confecţionat din beton armat. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele lui, în care continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de operaţiuni fără drept cu articole pirotehnice. Întreaga cantitate de articole pirotehnice, în valoare de peste 350.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

FOTO/VIDEO mai jos!

Media

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu