A vrut să înşele oamenii cu aur fals şi a nimerit tocmai peste un poliţist Recomandat

Vineri, 18 Septembrie 2020 15:56
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Protagonistul este un bărbat din Urlaţi, judeţul Prahova, dar care iniţial poza în turist turc rămas fără bani. S-a întâmplat pe DN24D, aproape de localitatea Băleni.

„Un agent de poliţie, în vârstă de 40 ani, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, de la un post de poliţie rural, în timp ce se deplasa în ţinută civilă pe DN24D cu autoturismul personal, de la serviciu spre domiciliu, în apropierea releului din extravilanul localităţii Băleni, judeţul Galaţi, a observat pe partea dreaptă a direcţiei de deplasare un autoturism de culoare gri, staţionat, înmatriculat în Bulgaria, şi lângă el un cetăţean care îi făcea insistent semnal de oprire. Agentul de poliţie a oprit autoturismul, iar această persoană a încercat să-l inducă în eroare prezentându-se în limba engleză ca fiind cetăţean turc. De asemenea, a precizat că a rămas fără combustibil şi are nevoie de bani, în acest sens oferindu-i spre vânzare un inel tip ghiul, din metal galben, despre care a susţinut că este aur de 18k. A înmânat inelul poliţistului, iar când aştepta primirea sumei de bani solicitate, agentul şi-a declinat calitatea, a somat persoana să nu părăsească zona şi a procedat la încătuşarea acesteia. La scurt timp la faţa locului a sosit şi un echipaj de poliţie solicitat pentru acordarea de sprijin“, a declarat Ciprian Stoica, IPJ Galaţi.

Apoi, poliţiştii au stabilit faptul că persoana în cauză are 28 ani, este din oraşul Urlaţi, judeţul Prahova, şi a fost susţinută la comiterea faptei de un alt bărbat, în vârstă de 26 ani, din aceeaşi localitate, acesta din urmă asigurându-i protecţia. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la înşelăciune şi complicitate la aceeaşi faptă, cercetările fiind continuate de către poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Băleni sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu