A vrut să intre ilegal în România, trecând înot Prutul, pentru a-şi căuta de muncă Recomandat

Marți, 23 August 2022 16:06
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni au depistat în zona de responsabilitate un tânăr din Republica Moldova care a încercat să intre ilegal în România, trecând înot râul Prut.
În data de 22 august a.c., în jurul orei 18.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni, pe timpul executării unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, au depistat, în apropierea malului râului Prut, pe direcţia localităţii de frontieră Vetrişoaia, o persoană care nu-şi justifica prezenţa în zonă.
Colegii noştri au procedat la interceptarea şi legitimarea persoanei. Întrucât cetăţeanul respectiv nu avea documente asupra sa a fost condus la sediul sectorului în vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor.
În urma verificărilor specifice efectuate, şi cu sprijinul autorităţilor din R. Moldova, s-a stabilit că persoana este un cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 21 de ani, şi a trecut înot râul Prut cu intenţia de a ajunge în România, în căutarea unui loc de muncă.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  intrarea în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat.
În baza Acordului de Readmisie, persoana a fost preluată de autorităţile de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor.
Reprezentanţii celor două state vor colabora şi în viitor şi vor întreprinde toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună, potrivit I.T.P.F. Iaşi.

Articole similare: A traversat Prutul înot pentru a ajunge în Italia la părinţi

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu