Acţiune de amploare a poliţiştilor brăileni: Amenzi de peste 42.000 lei, într-o singură zi Recomandat

Miercuri, 19 Februarie 2020 14:43
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii brăileni au acţionat, marţi, 18 februarie 2020, pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Au fost organizate nouă acţiuni şi s-a intervenit la 36 de evenimente, dintre care 28 sesizate prin 112. De asemenea, poliţiştii au acţionat şi pentru conştientizarea şoferilor cu privire la riscurile la care se expun încălcând regulile de circulaţie, în vederea salvării de vieţi şi prevenirea accidentelor rutiere grave.

„Poliţiştii au constatat 117 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 42.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor legale privind circulaţia pe drumurile publice, dar şi pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Ca măsură complementară, poliţiştii au ridicat în vederea suspendării dreptului de a conduce 4 permise de conducere şi au reţinut 7 certificate de înmatriculare”, a precizat Laura Belciugan, IPJ Brăila.

De exemplu, marţi seară, la ora 18.00, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Brăila l-au depistat în trafic pe un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din localitatea Scorţaru Nou, în timp ce conducea un vehicul pe DJ 202B, în afara localităţii Gemenele. În urma testării sale cu aparatul etilotest, poliţiştii au constatat că acesta are în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,41 mg/l. Şoferul a fost condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu