ALERTĂ: Mină marină în derivă, în largul Mării Negre (UPDATE) Recomandat

Luni, 28 Martie 2022 11:47
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE: Mina marină a fost distrusă. "Echipajul puitorului de mine şi plase „Viceamiral Constantin Bălescu” a executat, luni, 28 martie, o misiune de intervenţie pentru neutralizarea unei mine marine care se afla, în derivă, la o distanţă de aproximativ 39 mile marine travers de Capu Midia. După ce nava a ajuns la o distanţă de siguranţă faţă de mină, echipa de scafandri deminori (EOD) de la bordul navei s-a deplasat cu o ambarcaţiune rapidă în apropierea acesteia, a identificat tipul de mină şi a stabilit procedura de distrugere. Conform procedurii operaţionale pentru astfel de situaţii, scafandrii EOD au montat pe mină o încărcătură explozivă, pe care au detonat-o de la distanţă. Puitorul de mine şi plase „Viceamiral Constantin Bălescu” îşi continuă misiunea de cercetare-supraveghere în zona de responsabilitate maritimă", transmite MApN.

..................................................................................................................................................

Puitorul de mine şi plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, având la bord o grupă de scafandri deminori (EOD - Explosive Ordnance Disposal), execută astăzi, 28 martie, o misiune de cercetare şi intervenţie într-un raion maritim situat la o distanţă de aproximativ 39 mile marine (70-72 km), în largul Mării Negre, travers de Capu Midia, unde a fost semnalată o mină marină în derivă, transmite MApN.
"Mina a fost observată, în această dimineaţă, de pescadorul românesc „Olimpus 1”, al cărei comandant a informat autorităţile române, pe canalele oficiale, în jurul orei 08.10. După primirea sesizării, şeful Statului Major al Forţelor Navale a ordonat executarea unei misiuni de cercetare şi intervenţie în raionul maritim în care a fost sesizată mina. Nava militară a ieşit, la ora 08.20, din portul militar Constanţa şi, după ce va ajunge în raion, va acţiona pentru neutralizarea acesteia. Vom reveni cu detalii şi imagini de pe timpul acestor operaţiuni, după încheierea intervenţiei", precizează MApN.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu