UPDATE: Alţi doi militari din Batalionul 300 Protecţia Forţei "Sfântul Andrei", răniţi în Afganistan Recomandat

Luni, 06 Mai 2019 11:27
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE: Fruntaşul Ionuţ Burlacu, rănit recent în Afganistan, a fost transportat miercuri, 08 mai 2019, la Centrul Medical Regional din Landstuhl, Germania, pentru investigaţii medicale suplimentare şi tratament de specialitate, starea lui de sănătate fiind stabilă, a anunţat Biroul de presă al MApN. Caporalul clasa a III-a Laurenţiu Bogatu şi fruntaşul Ionuţ Burlacu, din Batalionul 300 Protecţia Forţei "Sfântul Andrei", au fost răniţi luni, 06 mai 2019, în jurul orei 02:35, ora României, în timp ce executau o misiune de patrulare interioară în Baza Aeriană Kandahar.

.........................................................................................

Doi militari din Batalionul 300 Protecţia Forţei "Sfântul Andrei", care se află în misiune în Afganistan, au fost răniţi luni, 06 mai 2019, în jurul orei 02:35, ora României, în timp ce executau o misiune de patrulare interioară în Baza Aeriană Kandahar. Pe timpul executării misiunii, maşina de luptă de tip MRAP în care se aflau militarii s-a răsturnat. Cauzele evenimentului sunt în curs de cercetare de către o comisie constituită la nivelul unităţii.
Celor doi militari, caporalul clasa a III-a Laurenţiu Bogatu şi fruntaşul Ionuţ Burlacu, li s-a acordat primul ajutor şi au fost evacuaţi la Spitalul Militar ROL III din Baza Aeriană Kandahar. Starea lor de sănătate este stabilă, caporalul Bogatu fiind deja externat şi s-a întors în campul românesc, unde rămâne sub supravegherea echipei medicale a detaşamentului. Conducerea MApN este informată în permanenţă despre situaţie şi urmăreşte cu atenţie evoluţia de sănătate a militarilor.

Citeşte pe aceeaşi temă şi:

- UPDATE: Cei doi militari răniţi în Afganistan au fost transferaţi la un spital în ţară

- UPDATE | Militari din Batalionul 300 Protecţia Forţei "Sfântul Andrei" Galaţi răniţi în Afganistan

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu