Amenzi de peste 12.000 lei, în doar 3 zile, la Brăila Recomandat

Luni, 16 Decembrie 2019 12:24
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului, Serviciului pentru Acţiuni Speciale, poliţiilor orăşeneşti şi cei ai secţiilor de poliţie rurală arondate, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat, în perioada 13 - 15 decembrie 2019, atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, în zona pieţelor precum şi a celor cu profil discotecă, club, cafe-bar ş.a., pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Pe timpul activităţilor, au fost verificate 25 de societăţi comerciale, legitimate 222 de persoane şi oprite în trafic 146 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 40 de şoferi. De asemenea, aceştia au constatat 33 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de peste 12.000 de lei. Dintre amenzile aplicate, 12 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 15 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 2 la alte acte normative.

Astfel, în ziua de 14 decembrie 2019, în jurul orei 08.00, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului l-au oprit în trafic pe un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un vehicul pe Calea Călăraşilor. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,66 mg/l. De asemenea, în jurul orei 17:00, poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Brăila l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat, în vârstă de 55 de ani, din satul Pietroiu, în timp ce conducea un vehicul pe raza localităţii de domiciliu. Brăileanul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea o îmbibaţie alcoolică de 0,61 mg/l în aerul expirat. Ambii şoferi au fost conduşi la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu