Amenzi de peste 300.000 lei, în 3 zile, la Brăila Recomandat

Marți, 28 Ianuarie 2020 15:33
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii brăileni au intervenit, în perioada 24 - 26 ianuarie 2020, la peste 100 de sesizări, iar în urma activităţilor desfăşurate în teren au aplicat peste 500 de sancţiuni contravenţionale persoanelor care au încălcat normele legale în vigoare. În urma neregulilor constatate în trafic, poliţiştii au reţinut 33 de permise de conducere şi au retras 6 certificate de înmatriculare, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila.

Astfel, în perioada menţionată, poliţiştii brăileni au acţionat, pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Au fost organizate 18 acţiuni şi s-a intervenit la 115 evenimente, dintre care 87 sesizate prin 112. În urma activităţilor, poliţiştii au aplicat pentru neregulile constatate 568 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 332.000 lei. Poliţiştii rutieri au acţionat pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave, fiind reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 33 de permise de conducere auto. De asemenea, pentru neregulile constatate la autovehicule, poliţiştii au retras 6 certificate de înmatriculare.

Într-un caz, un tânăr, în vârstă de 28 de ani, din sat Sătuc, în timp ce conducea un atelaj hipo, nesemnalizat, pe DJ 203A, între localităţile Galbenu şi Zamfireşti, a fost lovit în partea din spate de un auto, condus regulamentar de un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din satul Zamfireşti. În urma evenimentului, a rezultat vătămarea corporală a tânărului de 28 de ani, acesta fiind transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. De asemenea, cei doi brăileni au fost testaţi cu aparatul etilotest, conducătorul atelajului hipo având o îmbibaţie alcoolică de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Într-un alt caz, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier l-au oprit în trafic, pentru control pe un bărbat, în vârstă de 32 de ani, din oraşul Însurăţei, în timp ce conducea un vehicul pe raza localităţii de domiciliu. Şoferul au fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,45 mg/l, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză au fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu