American cu şedere ilegală în Brăila, deportat Recomandat

Miercuri, 22 Mai 2019 14:04
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Biroul pentru Imigrări al judeţului Brăila au desfăşurat, luni, 20 mai 2019, un control cu forţe proprii pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă. Cu această ocazie a fost depistat cu şedere ilegală un cetăţean din SUA, în vârstă de 22 de ani, care nu mai îndeplinea condiţiile şederii pe teritoriul României. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că acesta a intrat legal în România, însă, la expirarea perioadei legale de şedere, nu a părăsit teritoriul ţării.

Urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele acestuia decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească ţara în termen de 15 zile. Totodată, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.200 de lei. La ieşirea din ţară, pe numele său a fost instituit consemnul nominal de nepermiterea intrării în România, pentru o perioadă de 6 luni de zile, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în României, cu modificările şi completările ulterioare.

Acţiunile desfăşurate de către poliţiştii de imigrări urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor şi combaterea migraţiei şi muncii ilegale. Poliţiştii de imigrări din Brăila fac apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului invitându-i să ii contacteze pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale, la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Brăila, din strada Ana Aslan nr. 39, la numărul de telefon 0239-606100, sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu