Brăila: Agheasmă împărţită în stradă, de Izvorul Tămăduirii (FOTO) Recomandat

Sâmbătă, 25 Aprilie 2020 12:29
Publicat în Regional

Agheasmă împărțită pe stradă oamenilor, și chiar șoferilor din trafic, de către Arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian Crăciun, la Brăila. După slujba pe care a făcut-o, de această dată fără credincioși, la Izvorul Tămăduirii din capela aflată în subsolul Bisericii Greacă din Brăila, biserică ce are hramul Bunavestire, oamenii nu au mai putut intra la izvorul vestit pentru că vindecă bolnavii.

Credincioșii nu au mai putut intra să se roage exact la izvorul din care o dată pe an curge agheasamă tămăduitoare, ca în fiecare an, din pricina restricțiilor de circulație. Au venit degeaba de dimineață pentru a lua agheasama direct de la biserică. „Nu se distribuie agheasmă de aici, mergeți la parohia unde sunteți arondată și veți primi acolo. Au fost trimise sticle îmbuteliate de agheasmă acolo“, le spuneau jandarmii oamenilor.

Slujba sfințirii apelor a fost făcută de Arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian Crăciun, în altarul din subsolul bisericii, acolo unde, potrivit legendei, doar o dată pe an izvorăște apă tămăduitoare. „De la fântâna deschisă care o semnifică pe Maica Domnului, Maica Domnului devine medicul vindecărilor sau un izvor de vindecări, și am spus că Maica Domnului, astăzi, a împrumutat halatul alb și pleacă în locul creștinilor care nu au putut merge personal să ia agheasma“, a precizat IPS Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Peste 22.000 de astfel de sticle au fost împărțite de preoții și voluntarii Arhiepiscopiei Dunărea de Jos în Brăila, atât oamenilor, dar și cadrelor medicale și celor din carantină.

VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos! ↓↓↓

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu