Brăila: Investiţie de peste 1,4 milioane lei în aparatură medicală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Recomandat

Marți, 08 Noiembrie 2022 15:03
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 1,4 milioane lei, bani alocaţi de Ministerul Sănătăţii, vor fi investiţi de Consiliul Judeţean Brăila pentru cumpărare de aparatură şi echipamente medicale la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.
Consilierii judeţeni brăileni au aprobat în ultima şedinţă cumpărarea unui pat pentru Terapie Intensivă cu sistem de transfer al pacientului (560.000 lei), a unui aparat de încălzire şi răcire externă a pacientului (360.000 lei), a unei tărgi pentru TI hidraulică cu suport butelie de oxigen şi stativ perfuzii (342.000 lei), a unei centrale de monitorizare compatibilă cu monitoarele din dotare (91.000 lei) şi a unui laborator analizator automat de biochimie (70.000 lei).
Consiliul Judeţean Brăila a aprobat, în luna septembrie, schimbarea denumirii Spitalului Judeţean în Spital Clinic Judeţean de Urgenţă, decizia fiind luată ca urmare a faptului că unitatea medicală are în prezent trei secţii clinice.
"Prima secţie clinică este cea de Medicină internă, a doua este secţia de Chirurgie generală şi a treia secţie clinică este secţia de Chirurgie plastică. Cea de a patra secţie pe care o pregătim şi ne dorim să o avem va fi secţia de Diabet", a declarat preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac.
Odată cu schimbarea denumirii unităţii, structura organizatorică va avea acelaşi număr total de posturi, respectiv 2.349 de posturi, dintre care 57 funcţii de conducere şi 2.292 funcţii de execuţie.
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă are în derulare lucrări de peste 50 de milioane de lei, iar în ultimii patru ani, în unitatea spitalicească au fost investite peste 20 milioane lei în aparatură medicală performantă. (sursa Agerpres)

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu