Brăila: Primele decese cauzate de COVID-19 într-un cămin de bătrâni Recomandat

Miercuri, 02 Septembrie 2020 13:50
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Două persoane din căminul pentru îngrijirea vârstnicilor din Brăila, focar COVID-19, au murit în spital. Decesele au fost confirmate marți, 01 septembrie 2020. Este vorba despre doi vârstnici din cămin care fuseseră confirmaţi cu boala. Sunt primele decese cauzate de noul coronavirus la Brăila într-un cămin de bătrâni. 72 dintre cei 129 de beneficiari ai căminului au fost confirmaţi cu boala, dar şi 5 angajaţi. Căminul este în carantină. Totodată, Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au informat că a fost înregistrat un dosar penal ce vizează căminul de bătrâni, având ca obiect infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. În fapt, s-a reţinut că la un cămin pentru persoane vârstnice din municipiul Brăila au fost confirmate pozitiv mai multe persoane cazate în instituţie, dar şi angajaţi ai unităţii în cauză. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale. Citeşte şi Focar nou de coronavirus la Brăila: 66 de persoane dintr-un cămin de bătrâni sunt infectate

Tot marți, poliţiştii, alături de jandarmi, poliţişti de frontieră şi poliţişti locali, au desfăşurat acţiuni de verificare, pe raza judeţului Brăila, în mijloacele de transport în comun, în cele cu regim de TAXI, dar şi în mijloacele companiilor ce asigură transportul angajaţilor la şi de la locul de muncă. Totodată, au fost verificate şi societăţi comerciale, precum marketuri şi supermarketuri, staţii de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, dar şi pieţe şi târguri. Principalul obiectiv al acestor acţiuni îl reprezintă siguranţa cetăţenilor, astfel că, poliţiştii vor continua să acţioneze în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, a fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecţie individuală şi interdicţiilor impuse în această perioadă în cazul a peste 635 de persoane şi a 24 de societăţi comerciale. Cu această ocazie au fost aplicate 52 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 35 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în conformitate cu Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi 17 pentru nerespecatrea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, aplicate în contextul COVID-19. Totodată, poliţiştii brăileni au desfăşurat şi 10 acţiuni punctuale, în cadrul cărora au fost legitimate 132 de persoane şi oprite în trafic şi verificate 86 de vehicule, fiind aplicate 76 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 16.000 de lei.

Astăzi, situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Brăila se prezintă în felul următor: cazuri nou confirmate - 24; persoane decedate - 3 (2 municipiul Brăila, 1 Făurei); persoane confirmate de la începutul pandemiei - 1.758; persoane decedate de la începutul pandemiei - 68; persoane în carantină la domiciliu - 474; persoane izolate la domiciliu - 55; persoane internate în spitale - 335. Din totalul de 1.758 persoane confirmate, 52 sunt din alte judeţe.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu