Brăila: Reţea de traficanţi de carne vie, anihilată Recomandat

Joi, 13 Iunie 2019 17:14
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Brăila, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - B.T. Brăila, au efectuat miercuri, 12 iunie 2019, 10 percheziţii domiciliare, în municipiile Brăila, Constanţa şi Focşani, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în trafic de minori şi proxenetism. Au fost puse în aplicare 26 de mandate de aducere, cinci persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 35 de ani, fiind reţinute. Poliţiştii au ridicat 12 telefoane mobile, un laptop, 10.882 de lei şi 50 de euro.

Din cercetări a rezultat faptul că bănuiţii ar fi constituit o grupare infracţională organizată şi ar fi exploatat sexual mai multe tinere ce provin din familii dezorganizate, dintre care 3 minore, în vederea obţinerii de foloase materiale. Tinerele ar fi fost racolate prin inducerea în eroare (iniţiind cu acestea false relaţii de iubire) şi, profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau, ar fi fost adăpostite în mod repetat în diferite locuinţe din municipiile Galaţi, Brăila, Focşani şi Constanţa, unde ar fi fost exploatate prin prostituţie.

În activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au fost angrenaţi poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila şi jandarmi. Totodată, aceştia au beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu