Bunuri de contrabandă de peste 11.800 de lei, descoperite în P.T.F. Galaţi rutier Recomandat

Luni, 02 Noiembrie 2020 14:18
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi rutier a descoperit 83.000 de ţigarete şi 77 de litri de votcă, pe care un cetăţean bulgar şi un cetăţean român au încercat să le introducă ilegal în ţară, ascunse în mijloacele de transport.

„La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi rutier - I.T.P.F. Iaşi s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetăţeanul bulgar S.O., în vârstă de 48 de ani, conducând un autocar marca Mercedes, înmatriculat în Bulgaria, ce efectua curse regulate Chişinău - Istanbul. În baza analizei de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei în cauză, în urma căruia echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit ascunse într-un loc special amenajat prin compartimentarea spaţiului de bagaje şi modificarea rezervorului pentru combustibil, 82.000 de ţigarete (4.100 de pachete), diverse mărci, de provenienţă Republica Moldova. În acelaşi punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, conducând un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor şi o remorcă, înmatriculate în R. Moldova, cetăţeanul român T.D., în vârstă de 34 de ani. Şi în acest caz, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit ascunse în mijlocul de transport, 1.000 de ţigarete (50 de pachete) şi 77 de sticle ce conţineau o cantitate totală de 77 de litri de alcool (votcă)“, se arată într-un comunicat al I.T.P.F. Iaşi.

Conform prevederilor legale, în ambele cazuri, a fost luată măsura reţinerii bunurilor în valoare totală de 11.813 de lei, în vederea continuării cercetărilor. În primul caz a fost luată măsura indisponibilizării autocarului, în valoare de 121.750 de lei, iar S.O. a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, în cel de-al doilea caz a fost aplicată o sancţiune contravenţională cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu