Carabineri moldoveni şi jandarmi gălăţeni, campanie de informare publică în Cahul Recomandat

Miercuri, 19 Octombrie 2022 13:40
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Marţi, 18 octombrie 2022, Inspectoratul General de Carabinieri şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Dunărea de Jos” Galaţi au desfăşurat o campanie de informare publică în municipiul Cahul, a cărui scop a fost acela de a informa populaţia din zona de frontieră despre noile provocări în materie de asigurare a ordinii publice, inclusiv despre gestionarea crizelor din domeniul siguranţei cetăţenilor, în context transfrontalier, aducând în atenţia cetăţenilor faptul că Inspectoratul General de Carabinieri şi Jandarmeria Galaţi derulează un proiect finanţat de Uniunea Europeană, care are ca principal scop protejarea creşterea gradului de siguranţă al cetăţeanului.
Piaţa Independenţei din Cahul a găzduit echipele formate din carabinieri şi jandarmi, care au informat cetăţenii despre rezultatele proiectului implementat şi impactul acestuia asupra securităţii zonei transfrontaliere, inclusiv în crizele generate de un aflux masiv de migranţi.
În cadrul unei expoziţii au fost prezentate echipamente, mijloace speciale şi automobile de serviciu din dotarea carabinierilor şi jandarmilor, achiziţionate în cadrul proiectului, ce vor spori la creşterea capacitaţii de intervenţie şi scăderea timpului de reacţie în situaţii de criză.
Ulterior, carabinierii şi jandarmii au desfăşurat o activitate informativă cu studenţii Universităţii de Stat „B.P. Haşdeu” din Cahul, cu priire la impactul implementării proiectului asupra gradului de securitate a populaţiei în zona de frontieră şi noile provocări în gestionarea crizelor transfrontaliere. La eveniment au fost prezenţi 50 de studenţi, care s-au arătat interesaţi de tematica prezentată de către cele două forţe de aplicare a legii, atât din Republica Moldova cât şi din România, în special ca urmare crizei migraţionale recente.
Acţiunile desfăşurate fac parte din campania de informare privind măsurile de prevenire a crizelor în context transfrontalier din cadrul Proiectului „Creşterea capacităţilor profesionale a personalului implicat în operaţiuni de combatere a revoltei şi gestionarea mulţimii în context transfrontalier” cod 2SOFT/4.3/93 finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentul European de Vecinătate în cadrul Programului Operaţional Comun România - Republica Moldova 2014-2020 şi are valoarea totală de 333.000 euro.
Proiectul este implementat de către Inspectoratul General de Carabinieri din Republica Moldova, lider de proiect şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Dunărea de Jos” Galaţi. În cadrul acestuia au fost desfăşurate o serie de activităţi de pregătire şi instruire comună ce au avut loc în Chişinău şi Galaţi, fiind efectuate şi achiziţii de echipament şi tehnică specifică celor două structuri.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu