Cei mai mari câștigători din istoria loto Powerball USA

 
Miercuri, 21 August 2013 03:00
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Unul dintre giganții loteriei americane, Powerball și-a format un obicei din a crea senzație. Ori de câte ori premiul său urcă peste suma de 200 de milioane de dolari, americanii, precum și alți fani loto din diferite colțuri ale lumii se înghesuie să cumpere bilete și să își încerce norocul la fabulosul premiu. Astfel de sume fascinează miliarde de oameni și reprezintă o sursă infinită de vise și speranțe. Astfel de extrageri loto sunt așteptate cu sufletul la gură, iar rezultatele pot aduce atât dezamăgire, cât și bucurie, după norocul fiecăruia. Iată câteva dintre cazurile fericite create de loteria americană Powerball:

Octogenara milionară

Deținătoarea recordului de jackpot al loteriei Powerball este o femeie în vârstă de 84 de ani din Florida. Aceasta a devenit milionară peste noapte ghicind numerele loto câștigătoare ale extragerii loto Powerball din 18 mai 2013: 10, 13, 14, 22, 52 și număr Powerball  11. Suma încasată de octogenara americancă se ridică la 590.5 milioane de dolari – cea mai mare valoare pe care jackpotul Powerball a avut-o vreodată, cel puțin până în prezent. Să nu uităm că organizatorii acestei loterii ne-au promis că premiul cel mare va atinge valoarea de 1 miliard de dolari până în 2022.

Clasamentul premiilor distribuite de loteria americană Powerball include sume precum 587.5, 365 și 340 milioane de dolari, dar acestea au fost împărțite de doi, trei sau mai mulți norocoși care au avut pe biletele lor numerele corecte ale extragerilor respective.  Astfel, suma de  587.5 milioane a fost împărțită de două cupluri americane, unul din Arizona și unul din Missouri, fiecare încasând câte 136 milioane de dolari după aplicarea taxelor și impozitelor.

Visul american s-a împlinit

Pe locul al doilea, din punctul de vedere al sumei încasate, stă un imigrant de origine dominicană, care a câștigat, pe 23 martie 2013 suma de 338 milioane de dolari. Cei 26 de ani de muncă au fost răsplătiți peste noapte sub forma unui premiu fabulos, pe care norocosul rezident al statului american New Jersey a declarat că îi va cheltui îndeplinind toate dorințele membrilor familiei sale.

Potul de 448 de milioane de săptămâna trecută

Loteria Powerball a fost extrem de generoasă cu fanii săi în prima jumătate a anului. Acum, în plină vară, atmosfera pare să nu se răcorească deloc. După ce potul cel mare nu fusese câștigat timp de  6 săptămâni, iar colosul american înregistrase 12 reporturi, valoarea jackpotuluia ajuns la 448 de milioane de dolari.  Extragerea de miercuri, 7 august a transformat o mulțime de fani în milionari. Trei bilete au avut înscrise pe ele numerele scoase din urnă: 5, 25, 30, 58, 59 și Powerball 32. Primul câștigător a apărut chiar a doua zi – un inginer electronist din Minnesota. Al doilea bilet aparține unui grup de 16 colegi, care au încasat fiecare câte 3.8 milioane de dolari. Rămâne de văzut cine este cel de-al treilea norocos.

Și dacă astfel de sume vă par fabuloase, trebuie să știți că nici premiile secundare Powerball nu sunt de aruncat. Premiul II are o valoare de 1 milion de dolari, iar cei care aleg opțiunea Power Play, primesc dublul acestei sume. Numai extragerea de miercurea trecută a distribuit 38 de astfel de premii.

Acum vă puteți încerca și dvs. norocul la premiile de top ale lumii, cumpărând bilete loto online pe theLotter – leaderul mondial în domeniu, care aduce mai aproape premiile loteriilor americane, extragerile speciale ale loteriei spaniole sau britanice, milioanele de euro puse în joc de EuroMillions sau EuroJackpot. 


Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu