Cercetaţi pentru trafic de droguri de mare risc şi furt calificat cu consecinţe deosebit de grave Recomandat

 
Luni, 01 Noiembrie 2021 12:00
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi -  Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, împreună cu procurorii  D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea, au documentat activitatea infracţională a unor persoane bănuite de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, trafic şi consum ilicit de droguri de mare risc, introducere în ţară de droguri de mare risc şi furt calificat cu consecinţe deosebit de grave. În cadrul acţiunii, 20 de mandate de aducere au fost puse în executare.

Din cercetări a reieşit că, în prima parte a anului 2021, 4 bărbaţi, din judeţul Vrancea, ar fi constituit un grup infracţional organizat având ca scop introducerea în ţară de droguri de mare risc (cocaină), pe care le-ar fi comercializat în judeţele Vrancea şi Bacău.

De asemenea, în aceeaşi perioadă s-ar fi conturat o linie infracţională distinctă, ce urmărea valorificarea în ţară a unor bunuri sustrase din diverse state europene.

Astfel, la data de 23 octombrie 2021, persoanele bănuite ar fi sustras 22 de biciclete, care ar fi aparţinut unei echipe de ciclism ce participa la o competiţie în Franţa, cu o valoare de aproximativ 600.000 de euro.

La data de 28 octombrie 2021, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi -  Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea au organizat o acţiune pe linia combaterii traficului şi consumului ilicit de droguri de mare risc şi pentru identificare bunurilor sustrase, de către membrii grupului infracţional, de pe teritoriul altor state.

În urma acţiunii, poliţiştii i-au prins în flagrant delict pe aceştia, în timp ce ar fi încercat să comercializeze o parte din cele 22 de biciclete sustrase din Franţa.

Ulterior, au fost efectuate 14 percheziţii domiciliare, la locuinţele şi imobilele din judeţul Vrancea, folosite de persoanele bănuite, fiind identificate şi ridicate, în vederea cercetărilor, 21 de biciclete sustrase de pe teritoriul Franţei, precum şi 8 ecrane interactive, un DVR, 10 telefoane mobile,  2 grame de haşiş, 13.850 de lei şi 2.800 de euro.

În urma analizării materialului probator administrat în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea au dispus împotriva celor patru persoane măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

La activităţi au participat poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vrancea.

 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu