COD GALBEN de vânt puternic, ploi torenţiale şi grindină, în judeţul Galaţi Recomandat

Luni, 12 Octombrie 2020 12:18
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare meteorologică de tip Cod Galben de intensificări ale vântului, ploi însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică. Atenţionarea, care vizează şi judeţul Galaţi (foto), este valabilă în intervalul 13 octombrie, ora 09:00 - 13 octombrie, ora 21:00.

Potrivit ANM, în intervalul menţionat, vântul va sufla tare la munte, cu rafale de peste 100...130 km/h, cu precădere în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi Orientali. Temporar vor fi intensificări şi în restul ţării, cu viteze în general între 55...65 km/h, iar local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea şi Moldova de peste 70…80 km/h. În cea mai mare parte a ţării temporar va ploua. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în regiunile sudice, estice şi centrale vor fi însoţite de descărcări electrice şi izolat de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi pe arii restrânse 40…60 l/mp.

În plus, ANM precizează că marţi vremea se va răci accentuat în vest, sud-vest şi local în centru, unde va deveni deosebit de rece pentru această dată, iar în zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitaţii mixte. În cursul nopţii de marţi spre miercuri şi pe parcursul zilei de miercuri vor mai fi intensificări ale vântului în nord-vest şi la munte, precum şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, îndeosebi pe crestele Munţilor Apuseni şi ale Carpaţilor Orientali.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu