Congolez oprit de poliţiştii de frontieră din drumul ilegal spre Israel Recomandat

Luni, 07 Septembrie 2020 13:35
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au identificat şi reţinut un cetăţean din Republica Democrată Congo, care intenţiona să iasă ilegal din România, traversând înot râul Prut, cu scopul de a ajunge în Israel.

„În data de 04 septembrie a.c., în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti - I.T.P.F. Iaşi au depistat în apropierea frontierei de stat o persoană de sex masculin, care s-a deplasat până în zona de frontieră cu un autoturism. Imediat, colegii noştri au procedat la oprirea persoanei, care a fost condusă la sediul sectorului în vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor. În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit faptul că persoana în cauză este cetăţean din Republica Democrată Congo, în vârstă de 31 de ani şi deţine un permis de şedere eliberat de autorităţile din Franţa. Totodată, în timpul verificărilor, bărbatul a declarat că intenţiona să traverseze înot râul Prut din România în Republica Moldova, deoarece dorea să ajungă în Israel. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României“, a precizat Mădălina Carp, STPF Galaţi.

Bărbatul a fost preluat de Serviciul pentru Imigrări Galaţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu