COVID-19: 184 de brăileni și-au încheiat perioada de autoizolare Recomandat

Luni, 23 Martie 2020 17:12
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În prezent (n.r. - luni, 23 martie 2020, ora 17.00), la nivelul județului Brăila sunt în carantină instituționalizată 167 de persoane, 1.500 de persoane sunt în izolare voluntară la domiciliu sub monitorizare medicală și 184 de persoane și-au încheiat perioada de autoizolare.

Până acum, Direcția de Sănătate Publică Brăila a aplicat 6 amenzi, respectiv 4 a câte 10.000 de lei și 2 a câte 20.000 de lei, pentru nerespectarea autoizolării voluntare la domiciliu. De asemenea, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, de la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare privind unele măsuri de primă urgență care privesc aglomerările de persoane, polițiștii au aplicat, până în prezent, 11 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 39.200 de lei.

Persoanelor aflate în izolare la domiciliu, care părăsesc locația în care au fost plasate, fără aprobarea autoritățile competente, le este reamintit că sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate și sunt conduse de forțele de ordine publică și plasate în carantină instituționalizată, sub pază. Totodată, persoanele carantinate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile, cu precizarea că aceste măsuri nu exonerează persoanele de răspunderea contravențională sau penală.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu