Dispozitiv medical inedit în dotarea Secţiei de Terapie Intensivă Nou-născuţi de la Spitalul Judeţean Constanţa Recomandat

Duminică, 27 Mai 2018 18:03
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nou-născuţii din Spitalul Judeţean Constanţa au primit o şansă în plus la viaţă, datorită a 450 de părinţi şi copii, care au alergat în data de 25 martie 2018, la Family Run, cursă din cadrul evenimentului internaţional Maratonul Nisipului din Mamaia.
În urma crosului de pe nisip, s-au strâns fonduri în valoare de 15.000 de lei, suma care a fost dublată de catre Fundaţia Vodafone România, bani care au fost donaţi pentru reconstrucţia şi modernizarea Secţiei de Terapie Intensivă Nou-Născuţi şi a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa. Proiectul social este iniţiat de Asociaţia Dăruieşte Aripi, în parteneriat cu Fundaţia Vodafone România şi Asociaţia Inima Copiilor.
Organizatorul evenimentului, Asociaţia Sportivă Sanasport, este deja la a treia ediţie în care susţine proiectul dedicat nou-născuţilor cu probleme grave, internaţi la Constanţa.
„Suma stransa a fost folosită pentru a achiziţiona un videolaringoscop performant, dispozitiv medical care ne va ajută să economisim secunde preţioase în timpul manevrelor de intubare a micuţilor prematuri, aflaţi în situaţii medicale critice, la pragul între viaţă şi moarte fiind singurul aparat de acest gen din regiunea de SE a României”, a declarat Dr. Livica Fratiman - şef secţie neonatologie Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă Constanţa.

Sprijin pentru nou-născuţii din judeţele Constanţa, Tulcea, Ialomiţa şi Călăraşi

Cursa s-a bucurat de o largă participare din rândul comunităţii constănţene. 450 de persoane, copii şi părinţii lor, au alergat pentru a susţine proiectul al cărui scop este scăderea ratei mortalităţii în rândul copiilor nou-născuţi. Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt copiii prematuri din Constanţa şi trei judeţe limitrofe: Tulcea, Ialomiţa şi Călăraşi.
„Mortalitatea infantilă este încă la cote alarmante în judeţul Constanţa. Conform ultimelor statistici, regiunea de Sud-Est înregistrează cea mai mare rată a mortalităţii infantile din România. Proiectul pe care îl derulăm în prezent intenţionează să mărească şansele de supravieţuire a copiilor internaţi anual în secţia de Terapie Intensivă Nou-născuţi de la Constanţa şi care să transforme spitalul din oraşul nostru într-un centru de referinţă pentru România în îngrijirea şi salvarea bebeluşilor”, a declarat Alina Patrahau, fondatoarea Asociaţiei Dăruieşte Aripi.
„Asociaţia Sportivă SanaSport a ales pentru al treilea an consecutiv să susţină reconstrucţia secţiei de neonatologie din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa pentru că aceasta este o modalitate prin care ne putem aduce contribuţia la salvarea mai multor copii în acelaşi timp. Mulţumim participanţilor de la Maratonul Nisipului - Cursa Family Run 2018 pentru aportul lor şi cu siguranţă la anul vom fi mai mulţi cei care alegem să susţinem comunitatea prin mişcare. Un pas făcut azi prin alergare este un pas înainte în salvarea nou-născuţilor din Constanţa”, a declarat Daniel Antonaru, fondator Asociatia Sportiva SanaSport Constanţa.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu