Documente false, descoperite la controlul de frontieră în P.T.F. Oancea Recomandat

Vineri, 11 Decembrie 2020 13:28
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea efectuează cercetări în privinţa unui cetăţean moldovean asupra căruia au fost descoperite un permis de conducere şi o carte de identitate cu însemnele autorităţilor din România, care s-au dovedit a fi false.

„În data de 10 decembrie a.c., în jurul orei 15.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, la volanul unui autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Franţa, cetăţeanul din Republica Moldova M.R., în vârstă de 30 de ani. Deoarece colegii noştri au avut suspiciuni cu privire la faptul că bărbatul ar deţine documente false, a fost efectuat un control amănunţit, ocazie cu care au fost descoperite, în portofelul acestuia, un permis de conducere şi o carte de identitate cu însemnele autorităţilor din România, cu datele de identitate şi fotografia acestuia. În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că documentele în cauză nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false. Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că a procurat documentele prin intermediul unei persoane, ale cărei date nu le cunoaşte, în schimbul sumei de 450 de euro, pentru a-şi reglementa şederea pe teritoriul Belgiei“, se arată într-un comunicat al I.T.P.F. Iaşi.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu