Exerciţiul Danube Protector: Activităţi de instruire cu şase nave militare fluviale, la Galaţi şi Brăila Recomandat

Joi, 20 Septembrie 2018 15:49
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu” continuă activităţile de instruire cu nave pe fluviul Dunărea pentru consolidarea deprinderilor militarilor de a deservi aparatura şi sistemele de artilerie de la bord, precum şi pentru dezvoltarea procedurilor de protecţie a căilor de transport fluvial din zona de responsabilitate. Şase nave militare fluviale vor pleca, în perioada 21-27 septembrie, din Portul Brăila, în aval şi amonte pe fluviu, pentru a pune în aplicare obiectivele Exerciţiului Danube Protector 18.8.
Monitorul „Lascăr Catargiu” şi vedeta blindată „Rahova” vor naviga în amonte de Brăila, în perioada 21-23 septembrie, şi vor ajunge până la Călăraşi, unde vor onora invitaţia autorităţilor publice locale de a participa la zilele Municipiului Călăraşi. Navale vor fi acostate sâmbătă, 22 septembrie, în zona Chiciu, iar populaţia civilă va avea ocazia să le viziteze, începând cu ora 09.00, şi să interacţioneze cu marinarii militari.
Vedetele fluviale 147, 154, 157 şi 159 vor desfăşura, în perioada 24-27 septembrie, activităţi de instruire, în aval de Brăila, în zona Galaţi şi pe braţul Sfântu Gheorghe.
În anul 2018, navele militare fluviale ale Forţelor Navale Române au executat numeroase marşuri de instrucţie pe fluviul Dunărea şi au acostat în porturile Calafat, Cernavodă, Drobeta-Turnu Severin, Galaţi, Moldova Veche, Olteniţa, Sfântu Gheorghe, Tulcea şi Turnu Măgurele, prilej cu care publicul din porturile dunărene a avut ocazia să le viziteze şi să se bucure de spiritul de camaraderie prezent la bordul navelor.
Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu” are în dotare trei monitoare fluviale construite, în perioada 1993-1996, la Şantierul Naval Drobeta-Turnu Severin. Acestea sunt nave cu o putere mare de nimicire a inamicului, la bord fiind instalate 96 de guri de foc, cu calibre cuprinse între 12,5 şi 122 mm. De asemenea, în serviciul comandamentului flotilei de Dunăre mai sunt cinci vedete blindate, construite în perioada 1987-1990, la Şantierul Naval din Mangalia, precum şi opt vedete fluviale, construite la Şantierul Naval din Drobeta-Turnu Severin.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu