Fără croaziere pe Dunăre, accesibile ca preţ, şi la Brăila Recomandat

Vineri, 17 Iunie 2022 15:53
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Brăila asigură de trei ani curse de agrement pe Dunăre, deoarece municipalitatea brăileană reparase două vase şi le pusese la dispoziţia cetăţenilor la preţuri între 15-20 de lei, o oră de mers pe Dunăre.

Din păcate, de acum aceste croaziere nu se mai pot face nici la Brăila, deoarece nu mai există personalul necesar, timonieri şi căpitani. Oamenii au plecat la salarii mai mari în zona privată şi în afara ţării.

„Am fost nevoiţi să sistăm temporar efectuarea curselor de agrement pe Dunăre din cauza lipsei de personal specializat, respectiv timonieri şi căpitani. Aş vrea să fac un apel public, dacă au cunoştinţă sau sunt în posesia unor brevete de timonieri şi căpitani, îi aşteptăm să se înscrie la concurs”, a precizat Mihai Rusinoiu, director Serviciul Transport Public Local Călători şi Administraţie Portuară Brăila, care a scos unele posturi şi de 7 ori la concurs.

Mai ales că numai ultima lună arată un interes mare pentru plimbări pe Dunăre cu nava Lacul Sărat, 90 de locuri, sau Chira Chiralina, 25 de locuri, mai mică, mai scump biletul cu 5 lei, dar mai căutată. 2.200 de oameni din Brăila, Galaţi, Bucureşti, Ploieşti şi Focşani au mers în ultima lună cu navele pe Dunăre.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu