Focar nou de coronavirus la Brăila: 66 de persoane dintr-un cămin de bătrâni sunt infectate Recomandat

Joi, 27 August 2020 15:12
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Focar nou de coronavirus la un cămin de bătrâni din Brăila. Căminul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“, aflat în proprietatea administraţiei locale, a fost declarat focar după ce mai mulţi bătrâni şi personal angajat au fost depistați pozitiv la testele efectuate.

„La căminul de bătrâni, în cursul dinamicii testărilor care se fac periodic, s-au identificat, în cursul săptămânii trecute, câteva cazuri în rândul personalului din centru, ulterior s-au făcut testări şi la persoanele care au dezvoltat simptomatologie. S-a identificat focarul şi s-a făcut intervenţia în focar încă de la sfârşitul săptămânii trecute. Căminul nu este în carantină în momentul de faţă, întrucât, în urma analizelor care s-au făcut şi a măsurilor luate, acest focar este controlabil. Deocamdată, avem confirmate, cu ultimele rezultate care au venit, cu precizarea că mai sunt 46 de probe în aşteptare, 61 de persoane instituţionalizate, în marea lor majoritate asimptomatice. Sunt unele şi cu forme uşoare, au prezentat tuse, febră. Din rândul personalului avem confirmate cinci persoane, deci în total avem confirmate 66 de persoane“, a declarat Gabriel Ciochină. DSP Brăila.

Nouă persoane au fost internate în spital, restul fiind asimptomatice. Conducerea căminului se miră de apariţia virusului pentru că normele de protecție şi securitate erau oricum impuse încă din luna martie, iar personalul medical era testat de două ori pe lună. Prezenţa virusului a fost descoperită întâmplător, când un bucătar a intenţionat să plece în vacanţă într-o ţară care îi cerea testul COVID, care avea să iasă pozitiv. Din păcate, procedura de testare a Ministerului Sănătăţii nu prevede şi testarea personalului auxiliar din cămine.

„Primul caz a plecat de la o persoană, aşa cum vă spuneam, din partea auxiliară netestată. A vrut să plece în concediu în Grecia şi şi-a făcut acel test COVID, test care a ieşit pozitiv. În momentul de faţă s-au luat toate măsurile, măsuri care de fapt existau şi înainte, cumva asta este frustant. Măsuri însemnând în primul rând că vizita aparţinătorilor este interzisă, din martie până acum, iar mesele le primesc nu în cantină, ci în salon“, a explicat Nicoleta Oancea, directoarea Direcţiei de Asistenţă Socială Brăila.

Peste 20 de teste confirmate pozitiv au fost doar astăzi (n.r. - 27 august 2020), explică subprefectul cu atribuții de prefect, Simona Drăghincescu. Aceeaşi sursă arată şi că situaţia focarului de la Căminul de Bătrâni „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ va fi discutată în prima şedinţa a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a se stabili dacă sunt necesare şi alte măsuri decât cele luate până în acest moment. Până joi, 27 august 2020, la Brăila au fost confirmate 1.549 de cazuri, dintre care 58 au decedat, iar 256 sunt internate în spitale.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu