Gălăţeni şi brăileni, prinşi la pescuit cu unelte interzise de lege Recomandat

Marți, 14 Mai 2019 10:38
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Poliţiştii de frontieră brăileni şi gălăţeni efectuează cercetări cu privire la cinci cetăţeni români care desfăşurau activităţi de pescuit comercial cu unelte interzise de lege sau fără a deţine autorizaţie de pescuit.

"La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Brăila , respectiv Galaţi - I.T.P.F. Iaşi, pe timpul desfăşurării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, au depistat trei brăileni - C.N., A.I. şi T.V. şi doi gălăţeni - S.V. şi G.M., cu vârste cuprinse între 15 şi 58 de ani, care desfăşurau activităţi de pescuit comercial neautorizat. C.N., A.I. şi T.V. au fost interceptaţi de poliţiştii de frontieră brăileni pe malul stâng al fluviului Dunărea, desfăşurând activităţi de pescuit cu unelte de pescuit tip năpatcă. De asemenea, poliţiştii de frontieră gălăţeni i-au depistat, pe fluviul Dunărea, în zona milei marine 79, pe S.V. şi G.M. în timp ce desfăşurau activităţi de pescuit dintr-o barcă din tablă cu motor ataşat, folosind o plasă de pescuit tip monofilament", se arată într-un comunicat al I.T.P.F. Iaşi.

Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit, pescuit comercial în habitatele piscicole naturale în perioada de prohibiţie, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial şi deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament. Ambarcaţiunea, motorul ataşat şi uneltele de pescuit, în valoare de 5.900 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu